You are currently viewing Ένας χρόνος metomati.gr: Τα 12 δημοφιλέστερα άρθρα με μια ματιά

Ένας χρόνος metomati.gr: Τα 12 δημοφιλέστερα άρθρα με μια ματιά

Κυλάει γρήγορα ο άτιμος ο χρόνος. Μία πηγή ιδεών, σκέψεων, προβληματισμών μετατράπηκε σε τόπο εκτόνωσης, δημιουργικής απασχόλησης, μοιράσματος εμπειριών, παθών και γνώσεων.

Η Έφη, ο Δημήτρης, ο Παύλος, η Νεφέλη, η Γιάννα αλλά και  οι φιλοξενούμενοί μας: o Ιάκωβος, ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο άλλος Γιάννης, ο Γαστροναύτης, ο Μιχάλης, η Μαρία, η Άννα, η Φρόσω, η Ελευθερία, η Νάνσυ, η Γεωργία πιάσαμε ένα γράμμα, επιλέξαμε μια κατηγορία, σχηματίσαμε λέξεις, συνθέσαμε μια φράση και μοιραστήκαμε ένα πλήρες κείμενο. Τι ένα; Συνολικά γράψαμε 260 άρθρα. Ιδού τα 12 δημοφιλέστερα.


1. Κουράστηκα, βαρέθηκα και θέλω να πάω σπίτι μου.

Όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο -κατάθεση ψυχής- δεν περίμενα πως θα είχε τόση απήχηση διότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. 12.000 προβολές, περισσότερες από 300 αναδημοσιεύσεις ακόμη και αναπαραγωγή από αξιόλογα sites που δεν ανέφεραν καν την πηγή. Δεν περίμενα ότι θα ταράξει το Ελληνικό επιχειρείν και ακόμη χειρότερα, δεν πίστευα ότι μέσα από τις λέξεις μου θα καθρέπτιζα τον πόνο του μικρομεσαίου Έλληνα επιχειρηματία ανεξαρτήτου κλάδου και ειδικότητας.
Λυπάμαι που τελικά είμαστε πολλοί. Λυπάμαι για ότι έγινε…Θα παραμείνω όμως ονειροπόλα και αισιόδοξη http://bit.ly/2GjwKOy

χρόνος κυλάει

2. Οι Κουλουράδες που ζυμώνουν με σουσάμι, αλεύρι, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά και … αγάπη

Περπατάς αμέριμνος στην Βασ. Σοφίας στο Μαρούσι και πέφτεις κυριολεκτικά πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που έχει κλείσει το πεζοδρόμιο. Μα τι περιμένουν στην ουρά; Κουλούρια τους μοιράζουν; Ε, προφανώς!

3. Το Σκιάχτρο. Ένα χειροποίημα στη Μαραθόπολη της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι χειροποίητων κατασκευών στη Μαραθόπολη στη Δυτική Μεσσηνία.

4. Παραδοσιακή Ρώσικη Κουζίνα στη Βαλεντίνα, στην Καλλιθέα.

Αν θες να κάνεις ένα ταξίδι γεύσεων και να απολαύσεις ρώσικα καλούδια, δεν έχεις πάρα να επισκεφτείς την Βαλεντίνα, στην Καλλιθέα.

5. Οι Ουρσουλίνες με τα μάτια της Νεφέλης

Η Νεφέλη γνώρισε την αδερφή Θηρεσία, την τελευταία Ουρσουλίνα που φυλάει τη Μονή/ Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου.

6. Μια μέρα στον παράδεισο της Νικολέτας Φωσκόλου στην Τήνο.

Γυναίκα παλιάς κοπής στη σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, ανοιχτόμυαλη, καλόκαρδη, ευγενική, γλυκιά, εξυπηρετική, δραστήρια, δυναμική, χαμογελαστή.

7. Γευσιγνωσία Σοκολάτας. Μάθε πώς να ξεχωρίζεις την άριστη σοκολάτα.

Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πώς να δοκιμάσετε σωστά τη σοκολάτα; θα βρείτε εκπληκτικές γεύσεις και υφές που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Γνωρίζετε ότι η σοκολάτα έχει πάνω από 400 διαφορετικές γεύσεις; Περισσότερες από ένα μεγάλο κρασί!

8. hoteliga, όπως μία ακόμη ιστορία brain drain.

Ο Δημήτρης και η Εύα ή η Εύα και ο Δημήτρης είναι δύο νέοι άνθρωποι που κυνήγησαν το όνειρό τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και τελικά κατέληξαν στην αγκαλιά μιας εταιρίας που εδρεύει στην Κρακοβία της Πολωνίας.

9. Ο Θάνος που έσωσε τον σκαντζόχοιρο από την πυρκαγιά. 

Είναι μαθητής της 3ης Γυμνασίου, στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και την ώρα της πυρκαγιάς που ξέσπασε δίπλα στον Δημοτικό Λαχανόκηπο βρισκόταν εκεί και έριχνε νερά στις εστίες. Τον συνάντησα τυχαία δίπλα στα καμμένα, αγκαλιά με ένα σκαντζόχοιρο. «Πάω να τον ελευθερώσω στο Άλσος Συγγρού».

Η είδηση μέσα από το metomati.gr πήρε γρήγορα μεγάλη δημοσιότητα. Τόσο μεγάλη που η Περιφέρεια Αττικής βράβευσε το Θάνο, δυστυχώς χωρίς να μας αναφέρει ως πηγή.

10. Ανακαλύψτε την Κορώνη μέσα από εικόνες, χωρίς λόγια, μόνο με τα μάτια.

Οι ζωγραφιές στους τοίχους, τα κρυμμένα καλντερίμια, το κάστρο με τη μεγάλη ιστορία, το γραφικό μοναστήρι, η θάλασσα και ο ουρανός είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές σε κάθε βήμα στην ιστορική Κορώνη.

11. Μιλώντας με τον Ηλία Φουντούλη

Ο Παύλος βρήκε τον Ηλία Φουντούλη μετά την παράσταση που συμμετέχει στο θέατρο Χυτήριο, έβγαλαν μια-δυο φωτογραφίες και μετά του έκανε τρεις ερωτήσεις.

12. Λαχταριστή τομάτα υδροπονικής καλλιέργειας στη Μεσσηνία

Το παρελθόν και το παρόν, το παλιό και το νέο, η παράδοση και η καινοτομία, η γνώση και η έρευνα, βρίσκονται εκεί για να σε καλωσορίζουν με το πιο τρυφερό μήνυμα.

Κράτα λίγη αγάπη. Όλο και κάποιος μπορεί να περάσει.