You are currently viewing Ανοιχτή Επιστολή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, γράφει ο Παύλος

Ανοιχτή Επιστολή στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, γράφει ο Παύλος

Σε εσένα γέρε του Μοριά,

σε εσένα γράφω να σου πω τις σκέψεις μου. Έτσι κι αλλιώς εμείς οι Καταυλακιώτες καταλαβαινόμαστε. Μένουν λίγες μέρες μέχρι να φτάσουμε στην ημέρα που τιμούμε τον αγώνα σου, τον δικό σου, του Νικηταρά, του Ανδρούτσου και όλων των άλλων επιφανών και αφανών Ηρώων… Σας ευχαριστώ που τον ηγέτη μας δεν τον λένε Ταγίπ, αλλά Προκόπη, ό,τι και να έχει κάνει αυτός στη ζωή του. Θέλω πολύ να σας δείξω την ευγνωμοσύνη μου για την προσφορά σας, αλλά αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό το τσιρκοειδές γεγονός που οι περισσότεροι αποκαλούν παρέλαση. Και σε ρωτάω, είναι κακό αυτό;

Πολλοί από τους συντρόφους (εσύ συμμαθητή που στο σχολείο θα μου κάνεις αστείο για το ΚΚΕ και τα συντρόφια απλά μην σκεφτείς να το γράψεις και στα σχόλια) σου πέθαναν για να γλυτώσουμε από τους καταπιεστές και πώς αποφάσισε το Ελληνικό Έθνος να σε τιμήσει; Με έναν όχλο από καταπιεσμένους (γιατί κατά κύριο λόγο με το ζόρι πηγαίνουμε στην παρέλαση και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) μαθητές! Είμαι πρόθυμος να χαλάω χρήματα σε ανθοπωλεία στις 3 εθνικές μας εορτές (γιατί ΝΑΙ και το Πολυτεχνείο ΠΡΕΠΕΙ να θεωρείται  εθνική εορτή και ΠΡΕΠΕΙ όλοι να το καταλάβουν αυτό), για να παίρνω στεφάνια και να τα καταθέτω σε μνημεία. Είμαι πρόθυμος να απαγγείλω ποιήματα που υμνούν τους αγώνες σας, όμως δεν είμαι πρόθυμος να κάνω μία ακόμα αρκούδα στο τσίρκο που περνά 2 φορές τον χρόνο (πραγματικά εδώ καλά κάνουν και δεν προγραμματίζουν παρέλαση για την 17η Νοέμβρη, θα ήταν λίγο οξύμωρο να γιορτάζουμε τα γεγονότα της ημέρας με ένα ΧΟΥΝΤΙΚΟ κατάλοιπο) μπροστά από τους επισήμους.

Συγγνώμη γέρε του Μοριά. Συγγνώμη σε όλους εσάς τους ήρωες που μπορεί να θέλατε να σας τιμήσουμε έτσι, δεν είμαι σε θέση να σας κρίνω, πόσο μάλλον να σας κατακρίνω. Συγγνώμη αν τόση ώρα γράφω κάτι που σας ατιμάζει, δεν είχα σκοπό, δεν μπορώ ούτε να σας αγγίξω. Νομίζω, όμως, πως αν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να σας ενοχλεί δεν είναι η μη συμμετοχή των νέων σε παρελάσεις, αλλά διάφορα έθιμα που σας γελοιοποιούν, όπως για παράδειγμα η αναπαράσταση που κάνουν κάθε 23η Μαρτίου στην Καλαμάτα, ξέρεις κοντά στο χωριό σου ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις που υπάρχουν εικόνες όπως αυτή:

Έχω μόνο ένα πρόβλημα που θα ήθελα να λύσεις. Έμαθα πως το άγαλμα σου έξω από την Παλιά Βουλή δείχνει στην Κωνσταντινούπολη. Άσε σε παρακαλώ τις εμπνεύσεις που θέλουν νεκρούς για να υλοποιηθούν και δείξε προς την Βασιλίσσης Αμαλίας. Εκεί είναι το πρόβλημα μας σαν έθνος.  

Πάντοτε θαύμαζα τους επαναστάτες, πόσο μάλλον εσένα μιας και μιλάμε για ηρωικούς εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και όχι για ταξικά ζητήματα. Να ξέρεις πως θαυμάζω το σθένος σου και πως εσύ και ο Αλέξανδρος είστε για εμένα οι πιο σπουδαίοι που πάτησαν σε αυτά τα χώματα.

Αγαπάω την χώρα μου και επιτέλους όσοι λένε το ανεπανάληπτο “αυτοί οι αριστεροί κάνουν τους νέους να μην αγαπάνε την πατρίδα τους” ας μάθουν επιτέλους πως ακόμα και ο Comadante Fidel έκλεινε τις ομιλίες του με το “Socialismo o Muerte. Patria o Muerte. Venceremos.”, δηλαδή “Σοσιαλισμός ή θάνατος. Πατρίδα ή θάνατος. Θα νικήσουμε.”. Το γράφω αυτό για να σας εξηγήσω πως δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό υπόβαθρο. Υπάρχει απλά ρεαλισμός και απαξία στο θεσμό της παρέλασης, ή έστω στο πως έχει καταντήσει…

Με θαυμασμό,
ένας Παύλος

Υ.Γ. Σε εσάς που θα σπεύσετε να με πείτε ανιστόρητο τις μαθητικές παρελάσεις ΕΠΙΣΗΜΑ και σε όλη την Ελλάδα τις καθιέρωσε το 1936 ένας δικτατορίσκος ονόματι Ιωάννης Μεταξάς και όχι το έθνος σύσσωμο, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Μπορεί να μην το καθιέρωσε ο Παπαδόπουλος και οι άλλοι δολοφόνοι (ε εννοώ άνθρωποι που έφτιαξαν δρόμους) τους οποίους προσπάθησαν να εκθρονίσουν οι ΗΡΩΕΣ του Πολυτεχνείου, όμως συνεχίζει να είναι απόφαση δικτατόρων…


 

Paul Zagorakis

Ο Παύλος αποφοίτησε από το Λύκειο Αναβρύτων και τώρα σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στην Πάντειο. Θέλει να γίνει πρωθυπουργός αφού πρώτα γίνει πιλότος, διπλωμάτης, ηθοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας. Βλέπει σειρές στο Netflix και παίζει Football Manager.

Αφήστε μια απάντηση