Η γλυκιά πέστροφα. Αγαπημένο μου ψάρι. Τρυφερή σάρκα και γλυκιά, γι’αυτό και την αποκαλώ έτσι. Ζει σε γλυκά νερά σε ποτάμια κι όταν έχεις την τύχη να την έχεις και στο πιάτο σου σε ανταμείβει.
Μαγείρεψε τη με τον παραδοσιακό τρόπο όμως και μην αγχωθείς για τίποτα θερμίδες… τα υλικά σου απλά και ταπεινά.
Υλικά
- Μια πέστροφα
- βούτυρο πρόβειο κατά προτίμηση
- ένα λεμόνι
- αλάτι
- αλευρι για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Πλύνε καλά την πέστροφα αλάτισε τη, κόψε φετούλες λεμόνι και γέμισε την κοιλιά. Άστην λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Λιώσε στο τηγάνι το βούτυρο.
- Αλεύρωσε καλά την πέστροφα χωρίς να σου φύγουν τα λεμόνια και ρίξε την στο καυτό βούτυρο.
- Όταν ψηθεί και ροδίσει από την μια πλευρά γύρισε με περίσσια προσοχή και απ την άλλη.
Τόσο απλό μα τόσο υπέροχο γλυκό άρωμα και γεύση. Ούτε μια στιγμή μην σου περάσει απ το μυαλό ο τι είναι βαρύ. Ξέρω δύσκολο να το πιστέψεις αλλά έτσι είναι…
Συνοδευτικό
Συνόδεψε τη, με τραγανό ελαφρά σοταρισμένο μπρόκολο σε φρέσκο βούτυρο με λίγο τζίντζερ και κάρυ.
Πώς; λίγο σοτάρισμα το βούτυρο με τα μπαχαρικά και το μπρόκολο, λίγο χοντρό αλάτι και σβήσιμο με λίγο ξηρό κρασί. Άστο να βράσει για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
Σχετικά Άρθρα