You are currently viewing Καλοκαιρινά μπιφτέκια με λαχανικά, γράφει η Έφη

Καλοκαιρινά μπιφτέκια με λαχανικά, γράφει η Έφη

Καλοκαιρινά μπιφτέκια: Όταν πιάνουν οι ζέστες ,το μυαλό μου αυτομάτως ψάχνει να βρει λύσεις για πιο ελαφρύ φαγητό. Το νόστιμο εννοείται πάντα. Είπα λοιπόν να βάλω τα “καλοκαιρινά” στα μπιφτέκια μου. Δηλαδή να μειώσω τις θερμίδες, να αυξήσω τις φυτικές ίνες, να είναι ελαφριά και να μπορούν να τρώγονται πολύ ευχάριστα κι από παιδιά που δεν αγαπούν πάντα τα λαχανικά. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο.

Υλικά για τέσσερα μέτρια καλοκαιρινά μπιφτέκια

  • 200γρ. άπαχος κιμάς
  • ένα μέτριο κολοκύθι
  • ένα μέτριο καρότο
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • το ένα τέταρτο μιας πράσινης πιπεριάς
  • ψιλοκομμένο λίγο μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • ένα αυγό
  • δυο φλιτζανάκια του καφέ τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι.

Εκτέλεση

  1. Tρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά το καρότο και το κολοκύθι.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο να φύγουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
    καλοκαιρινά μπιφτέκια - τα λαχανικά
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και να ανακατευτούν τα αρώματα τους και τα προσθέτουμε μαζί με το αυγό, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο και λίγο νεράκι στον κιμά.Καλοκαιρινά μπιφτέκια προετοιμασία
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν πάνω κάτω.
  5. Το αποτέλεσμα εκτός από αφράτο είναι υπερβολικά μυρωδάτο.

Και μια που το καλοκαίρι θέλει ούζο, διαβάστε την συνταγή


Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.