Μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού μπακαλιάρου με το κουρκούτι, Είναι αυτή της κροκέτας με το ούζο. Πάντρεμα ιδανικό, εύκολο στην παρασκευή και ακόμη πιο εύκολο στο τηγάνι.
Ένα μεζεδάκι για όλες τις Κυριακές του χρόνου που η γεύση του είναι εντυπωσιακή. Τα υλικά είναι απλά και η δοσολογία ενδεικτική επειδή πολλά εξαρτώνται από την υγρασία του ψαριού.
Υλικά
- 750γρ. καθαρισμένος χωρίς κόκαλα μπακαλιάρος και ξεφτισμένος σε μικρά κομματάκια.
- ένα κρασοπότηρο ούζο
- 70γρ. πελτές
- 100γρ. αλεύρι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού, κοφτό baking powder.
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι απλή.
- “Ξεφτάμε” τον μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε τον πελτέ το ούζο και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να σταθεί για κάποιες ώρες σκεπασμένο. (ιδανικά απ την προηγούμενη).
- Λίγο πριν τηγανίζουμε προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και αφήνουμε λίγο να σταθεί .
Αν δεις ότι το μείγμα σου βγαίνει πολύ σφιχτό ρίχνεις ελάχιστο ούζο. Δεν το θέλουμε νερουλό, να μπορείς να το πλάσεις για παράδειγμα σαν κεφτεδάκι. - Τέλος θα πάρεις με το κουτάλι της σούπας και θα ρίχνεις το μείγμα σαν βραχάκια (Όπως στη φωτογραφία) μέσα στο λάδι.
Η θερμοκρασία να είναι μέτρια όχι υπερβολικά καυτό.