You are currently viewing Κροκέτες Μπακαλιάρου με ούζο, γράφει η Έφη

Κροκέτες Μπακαλιάρου με ούζο, γράφει η Έφη

Μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού μπακαλιάρου με το κουρκούτι, Είναι αυτή της κροκέτας με το ούζο. Πάντρεμα ιδανικό, εύκολο στην παρασκευή και ακόμη πιο εύκολο στο τηγάνι.

Ένα μεζεδάκι για όλες τις Κυριακές του χρόνου που η γεύση του είναι εντυπωσιακή. Τα υλικά είναι απλά και η δοσολογία ενδεικτική επειδή πολλά εξαρτώνται από την υγρασία του ψαριού.


Υλικά
  • 750γρ. καθαρισμένος χωρίς κόκαλα μπακαλιάρος και ξεφτισμένος σε μικρά κομματάκια.
  • ένα κρασοπότηρο ούζο
  • 70γρ. πελτές
  • 100γρ. αλεύρι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού, κοφτό baking powder.
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι απλή.

  1. “Ξεφτάμε” τον μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε τον πελτέ το ούζο και το πιπέρι.
  2. Αφήνουμε να σταθεί για κάποιες ώρες σκεπασμένο. (ιδανικά απ την προηγούμενη).
  3. Λίγο πριν τηγανίζουμε προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και αφήνουμε λίγο να σταθεί .
    Αν δεις ότι το μείγμα σου βγαίνει πολύ σφιχτό ρίχνεις ελάχιστο ούζο. Δεν το θέλουμε νερουλό, να μπορείς να το πλάσεις για παράδειγμα σαν κεφτεδάκι.
  4. Τέλος θα πάρεις με το κουτάλι της σούπας και θα ρίχνεις το μείγμα σαν βραχάκια (Όπως στη φωτογραφία) μέσα στο λάδι.

    Η θερμοκρασία να είναι μέτρια όχι υπερβολικά καυτό.

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.