Κ – όπως κάρβουνο, γράφει ο Δημήτρης.

Κ – όπως κάρβουνο, γράφει ο Δημήτρης.

Ο τίτλος του άρθρου θα έπρεπε να είναι “όχι άλλο κάρβουνο”, αλλά δεν θα ταίριαζε  το Κ. Οπότε, μια που η ουσία του άρθρου είναι το κάρβουνο, άφησα το «Όχι» για το κείμενο και όχι για το άρθρο. Άλλωστε, το «Όχι» προσδίδει πάντα μια ενοχικά ηρωική χροιά στο κείμενο, γεγονός που δεν διακρίνει το ήθος της Ιστοσελίδας που μας φιλοξενεί.

Αναρωτιέμαι εδώ και καιρό γιατί δεν μπορώ να βρω Ελληνικό κάρβουνο για την ψηστιέρα. Όπου πάω, βρίσκω κάρβουνο Κούβας ή Ινδονησίας!   Σήμερα έμαθα τον λόγο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε την παραγωγή κάρβουνου στις χώρες μέλη. Και επειδή οι γραφειοκράτες των Βρυξελών είναι κουφ@λες, δεν το απαγόρευσαν ακριβώς, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις που έβαλαν είναι τόσο σκ@τ@, που ούτε η Βουλγαρία δεν βγάζει πια κάρβουνα. – Το σχόλιο για την Βουλγαρία δεν έχει υποτιμητική χροιά, απλά υποδηλώνει ότι η οικονομία της συγκεκριμένης χώρας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε παραγωγικές δραστηριότητες που δεν είναι εντάσεως κεφαλαίου. Άρα το να της στερείς το δικαίωμα παραγωγής κάρβουνου (με βασικό πελάτη την Ελληνική αγορά), είναι ένα πλήγμα για την οικονομία της.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνωμοσιολόγο, αλλά η απαγόρευση αυτή με ξεπερνάει: Πολύ απλά, -σκέφτομαι (???) – σε αντάλλαγμα της ελευθεριότητας (όχι ελευθερίας) διακίνησης των βιομηχανικών προϊόντων των βιομηχανικών χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία κλπ), πρέπει να εισάγουμε κάρβουνο από την Κούβα και την Ινδονησία! Πούρα ναι…. Αλλά όχι άλλο κάρβουνο!

Υ.Γ. Λατρεύω τα πούρα. Ειδικά της Κούβας. Για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας…

Dimitris Fragkoulis

Ο Δημήτρης Φραγκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε (?) στην Αθήνα. Σπούδασε στο Μόναχο, την Αθήνα και την Βιέννη. Δούλεψε στην Τηλεόραση, τον Κινηματογράφο και τη Διαφήμιση. Μετά έμπλeξε με το Internet. Προσπάθησε να γλυτώσει από αυτό ασχολούμενος με τα τρόφιμα. Καμμία ελπίδα. Έχει τρία παιδιά και δύο σκυλιά.

Leave a Reply