3 χρόνια πριν φτιάξαμε μαζί με τη Μυρσίνη και τη μαμά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ζυμώσαμε, πλάσαμε όμορφα σχέδια και τα στολίσαμε με μπαχαρικά όπως αστεροειδή γλυκάνισο, πιπερίτσα, γαρίφαλο, κανέλα, δενδρολίβανο κα.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι λευκό
- 1/2 φλιτζάνι αλάτι χοντρό ή ψιλό
- 3 βανιλίνες
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν πλαστελίνη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι.
- Φτιάχνουμε ότι σχέδια θέλουμε με ή χωρίς κουπάτ και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα χωρίς λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας κάνουμε τρύπα για να μπορεί να κρεμαστεί το στολίδι. - Ψήνουμε στους 100ºC για περίπου 2 ώρες.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο site της Μυρσίνης Λαμπράκη Myrsini Cooking
Φωτογραφίες: Σπύρος Κανατάς