You are currently viewing Σύκα αποξηραμένα, βρασμένα σε μπίρα Asylum με σοκολάτα και καρύδια, γράφει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Σύκα αποξηραμένα, βρασμένα σε μπίρα Asylum με σοκολάτα και καρύδια, γράφει ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Υλικά
  • 30 Σύκα αποξηραμένα
  • 1 +1 Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και υγείας
  • 1/2 κουτάκι Κρέμα γάλακτος
  • Καρύδια
  • 2 μπουκάλια Μπίρα Asylum

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τη μπίρα για 3-4 λεπτά.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος.
  3. Βάζουμε τα σύκα στην κατσαρόλα με τη μπίρα που βράζει για 1-2 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και βουτάμε το μισό σύκο στην σοκολάτα.
  5. Τοποθετούμε τα σύκα με τη σοκολάτα σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδι.

Άλλες Συνταγές του σεφ Ιάκωβου Απέργη

 

Dimitris Fragkoulis

Ο Δημήτρης Φραγκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε (?) στην Αθήνα. Σπούδασε στο Μόναχο, την Αθήνα και την Βιέννη. Δούλεψε στην Τηλεόραση, τον Κινηματογράφο και τη Διαφήμιση. Μετά έμπλeξε με το Internet. Προσπάθησε να γλυτώσει από αυτό ασχολούμενος με τα τρόφιμα. Καμμία ελπίδα. Έχει τρία παιδιά και δύο σκυλιά.