You are currently viewing Τσιπούρα με ζελέ τσίλι, αγγουράκια τουρσί και γιαούρτι με ροδόνερο, γράφει η Έφη

Τσιπούρα με ζελέ τσίλι, αγγουράκια τουρσί και γιαούρτι με ροδόνερο, γράφει η Έφη

Τσιπούρα με ζελέ τσίλι! Σημαντικό πράγμα να σε εμπνέουν οι φίλοι σου. Εγώ το παθαίνω πολύ συχνά. Είχα μια φρέσκια τσιπούρα και ζήτησα μια συνταγή από τον Δημήτρη που ταξιδεύει συνέχεια και μαγειρεύει υπέροχα. Μετά λύπης μου ανακάλυψα ότι είχα ελάχιστα υλικά για να φτιάξω το ίδιο πιάτο. Ανοίγω το ψυγείο και βλέπω μέσα σ’ ένα βαζάκι τη Γιάννα… Εεεεε… Δηλαδή ζελέ από τσίλι με πιπεριές Φλωρίνης.

Για να μην τα πολυλογώ πήρα λίγα απ’ τον Δημήτρη, πήρα και το ζελέ από την Γιάννα και έφτιαξα ένα δικό μου πιάτο, απ αυτά που γίνονται γρήγορα εύκολα και είναι και πολύ δημιουργικά.

Τσιπούρα με ζελέ τσίλι

Υλικά:
– Μια μεσαία τσιπούρα
– μισό ποτήρι του κρασιού σησαμέλαιο
– ένα μικρό κρεμμύδι
– λίγο σκόρδο σε σκόνη
– δύο κουτάλια της σούπας ζελέ τσίλι
– δυο κουτάλια ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
– δύο κουτάλια φρέσκο κόλιανδρο
– ξύδι μπαλσάμικο
– μισό ποτήρι του κρασιού χυμό ρόδι
– μισό ποτήρι του κρασιού νερό
– ελαιόλαδο.

Συνοδευτικό
– 100γρ. γιαούρτι
-3 κουτάλια της σούπας ροδόνερο
– πιπέρι Καγιέν


Εκτέλεση

  1. Χαράζεις την καθαρισμένη από εντόσθια τσιπούρα με μαχαίρι κι απ τις δύο πλευρές. Την αλατίζεις καλά μέσα έξω.
  2. Κόβεις σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι και το ροδίζεις σε αντικολλητικό σκεύος μαζί με το σησαμέλαιο και τη σκόνη σκόρδου.
  3. Έπειτα τοποθετείς κεντρικά την τσιπούρα και αφήνεις περίπου πέντε λεπτά κάθε πλευρά της να ροδίσει.
  4. Αφαιρείς το πολύ σησαμέλαιο με ένα κουτάλι και σβήνεις με το μπαλσάμικο
  5. Αμέσως βάζεις τη μια κουταλιά ζελέ να λιώνει. Όταν λιώσει ρίχνεις τον χυμό, το νερό, το αγγουράκι και το κόλιανδρο.
    Τσιπούρα με ζελέ τσίλι στο τηγάνι
  6. Χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις τα υλικά ρίχνοντας τα διαρκώς από πάνω για πέντε λεπτά.
    Προσοχή στο αλάτι. Μπορεί να χρειαστεί σε αυτή τη φάση ελάχιστο.
  7. Πριν τελειώσεις, ρίχνεις και τη δεύτερη κουταλιά ζελέ μαζί με ελαιόλαδο, δυναμώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα να γλασάρει .
  8. Μεταφέρεις προσεκτικά σε πιάτο, βάζεις από πάνω τη δεμένη σάλτσα και συνοδεύεις με το γιαούρτι που έχεις ανακατέψει με ροδόνερο και πιπέρι Καγιέν…

ο Δημήτρης βάζει δίπλα και Κους κους ή Κουσκους. Του ταιριάζει πολύ… εγώ απλά δεν είχα.


Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.