You are currently viewing Χτένι σπάλας με καρότα και στριφτάδια στην κατσαρόλα, γράφει η Γιάννα.

Χτένι σπάλας με καρότα και στριφτάδια στην κατσαρόλα, γράφει η Γιάννα.

Εδώ πάει το ρητό “η πεθερά μου μαγειρεύει καλύτερη από τη δική σου“. Γιατί η πεθερά ξέρει! Όλα τα ξέρει! Ακόμα και πως να μαγειρέψει νόστιμα ένα χτένι σπάλας για τη νύφη της που ταλαιπωρείται με κάτι στομαχικά θεματάκια και κάνει ειδική διατροφή. Πάμε να δούμε πώς αγαπήθηκαν μεταξύ τους!

Υλικά

  • 1 κιλό χτένι σπάλας μόσχου, ολόκληρο.
  • 5 καρότα
  • 30γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 30γρ. λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 20γρ. κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία να ζεσταθεί καλά ο πάτος της. Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να “κάψει” ελαφρά για 1-2 λεπτά και αναποδογυρίζουμε να γίνει το ίδιο από την άλλη.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές για άλλα 2 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη θερμοκρασία, βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το κομματιασμένο κρέας. Αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά, όχι να στεγνώσει και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ψιλές ροδέλες, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μέση και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  7. Αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι χλυαρό νερό.
  8. Όταν πια έχει μαλακώσει, διαλύουμε σε ένα μικρό μπολ το κορν φλάουρ με μερικές κουταλιές ζουμί. Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  9. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα στριφτάδια, σουρώνουμε και τα ξανα-βάζουμε στην κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (προσοχή να μην κάψει), ενώνουμε με το μαγειρεμένο κρέας και ανακατεύουμε ελαφριά.
  10. Σερβίρουμε με τριμμένο σκληρό τυρί.

 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.