Είναι κι αυτές οι μέρες που δεν έχεις μαγειρέψει, που θες κάτι γρήγορο σχεδόν ουρανοκατεύατο. Κι επειδή αρνείσαι κι εσύ σαν κι εμένα να παραγγείλεις απ έξω θα φτιάξεις κάτι εύκολο μόνος σου, φτάνει μόνο να έχεις φροντίσει να προμηθευτείς ψαρονέφρι.
Συνταγή εύκολη χωρίς καθόλου νερό, απλή αρωματική και με μια Ελλάδα στο πιάτο.
Υλικά:
-ένα ψαρονέφρι
-λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Έβαλα κυδωνίτσα από οινοποιητική Μονεμβασιάς
-ρίγανη (Εγώ έβαλα Τήνου)
-λεπτές φετούλες σκληρού τυριού . Έβαλα μπαλάκι Τήνου San Lorenzo που βρήκα στον ΑΒ.
-λίγο αλεύρι
-Φρεσκοτριμμένα πολύχρωμα πιπέρια
Εκτέλεση:
- Κόβεις σε ροδέλες το ψαρονέφρι πάχους περίπου ενάμιση εκατοστό. Το αλατίζεις, το αλευρώνεις και σοτάρεις σε αντικολλητικό πάντα σκεύος με ελαιολαδο. Περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά όσο για να πάρει χρώμα.
- Σβήνεις με το κρασί, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις μέσα τρίβοντας καλά με τα δάχτυλα σου τη ρίγανη.
- Σε ελάχιστα λεπτά που θα έχει σωθεί σχεδόν το κρασί και θα έχει δέσει το ζουμί ρίξε το τυράκι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κλείσε το καπάκι και μέχρι να κόψεις τη σαλάτα σου αυτό θα έχει από πάνω μελώσει.
Προσοχή στο μαγείρεμα. το ψαρονέφρι θέλει ελάχιστο ψήσιμο για να παραμείνει τρυφερό. Έτσι απλά και γρήγορα μόνο με κρασί και λάδι.