You are currently viewing Ψαρονέφρι με Τηνιακό μπαλάκι, σβησμένο με Κυδωνίτσα – γράφει η Έφη

Ψαρονέφρι με Τηνιακό μπαλάκι, σβησμένο με Κυδωνίτσα – γράφει η Έφη

Είναι κι αυτές οι μέρες που δεν έχεις μαγειρέψει, που θες κάτι γρήγορο σχεδόν ουρανοκατεύατο. Κι επειδή αρνείσαι κι εσύ σαν κι εμένα να παραγγείλεις απ έξω θα φτιάξεις κάτι εύκολο μόνος σου, φτάνει μόνο να έχεις φροντίσει να προμηθευτείς ψαρονέφρι.

Συνταγή εύκολη χωρίς καθόλου νερό, απλή αρωματική και με μια Ελλάδα στο πιάτο.

Υλικά:
-ένα ψαρονέφρι
-λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Έβαλα κυδωνίτσα από οινοποιητική Μονεμβασιάς
-ρίγανη (Εγώ έβαλα Τήνου)
-λεπτές φετούλες σκληρού τυριού . Έβαλα μπαλάκι Τήνου San Lorenzo που βρήκα στον ΑΒ.
-λίγο αλεύρι
-Φρεσκοτριμμένα πολύχρωμα πιπέρια

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις σε ροδέλες το ψαρονέφρι πάχους περίπου ενάμιση εκατοστό. Το αλατίζεις, το αλευρώνεις και σοτάρεις σε αντικολλητικό πάντα σκεύος με ελαιολαδο. Περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά όσο για να πάρει χρώμα.
  2. Σβήνεις με το κρασί, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις μέσα τρίβοντας καλά με τα δάχτυλα σου τη ρίγανη.
  3. Σε ελάχιστα λεπτά που θα έχει σωθεί σχεδόν το κρασί και θα έχει δέσει το ζουμί ρίξε το τυράκι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Κλείσε το καπάκι και μέχρι να κόψεις τη σαλάτα σου αυτό θα έχει από πάνω μελώσει.
    Προσοχή στο μαγείρεμα. το ψαρονέφρι θέλει ελάχιστο ψήσιμο για να παραμείνει τρυφερό. Έτσι απλά και γρήγορα μόνο με κρασί και λάδι.

 

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.