You are currently viewing Σε έχω δει πώς συστήνεσαι, γράφει ο Παύλος

Σε έχω δει πώς συστήνεσαι, γράφει ο Παύλος

Ο Alan Watts, ένας Βρετανός φιλόσοφος, είχε πει: «Το να προσπαθείς να προσδιορίσεις τον εαυτό σου είναι σαν να προσπαθείς να δαγκώσεις τα δόντια σου.». Εσύ φίλε αναγνώστη φέρε την εικόνα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να δαγκώσει τα δόντια του. Δεν σου φαίνεται γελοίος; Ε, άλλο τόσο γελοίος είσαι εσύ που όταν είσαι απέναντι σε κάποιον και χρειαστεί να αυτοπροσδιοριστείς και να συστηθείς λες το επικό: «Ονομάζομαι κύριος Παπακωσταντίνου».

Πριν συνεχίσω θα πρέπει να επαναλάβουμε τον όρκο από το άρθρο ΣΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ. Εσύ φίλε που, κακώς, δεν έχεις διαβάσει το προηγούμενο άρθρο μην αγχώνεσαι θα ξαναπεριγράψω την διαδικασία. Κάτσε σε στάση προσοχής, το ένα χέρι στην καρδιά, το άλλο σε ορθή γωνία, παράλληλο στο έδαφος όπως αυτή στην φωτογραφία από κάτω.

Τώρα επανάλαβε μαζί μου: «Δεν θα κάνω πως δεν ξέρω τι είναι αυτά που διαβάζω γιατί ΝΑΙ και εγώ το έχω κάνει, έστω μία φορά. Αν ακόμα το κάνω θα προσπαθήσω να το σταματήσω μπας και προοδεύσουμε σαν κοινωνία!»

«Το μικρό σας είναι Κύριος! Μα τι ευφάνταστο!
Αν δεν με έλεγαν Παύλο, Κύριο θα ήθελα να με λένε…
».

Έχω βαρεθεί πια κάθε φορά που συναντώ καινούργιο καθηγητή να ακούω το ίδιο έγκλημα. «Γεια σας παιδιά είμαι ο καινούργιος σας καθηγητής στη Χημεία και ονομάζομαι κύριος Παπακωσταντίνου!». Πραγματικά περιμένω τη στιγμή που θα βρεθεί και κάποιος άλλος που θα έχει ενοχληθεί και να πει «Το μικρό σας είναι Κύριος! Μα τι ευφάνταστο! Αν δεν με έλεγαν Παύλο, Κύριο θα ήθελα να με λένε…».

Ξέρεις καλά πως είναι λάθος. Αν δεν το ξέρεις και είσαι πάνω από 20, συγγνώμη, αλλά κάτι πάει άσχημα μαζί σου! Υπάρχεις και εσύ που παρόλο που το ξέρεις συνεχίζεις να συστήνεσαι έτσι. Λέγε για ποιο λόγο το κάνεις; Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί το κάνεις. Όταν με έχει τσαντίσει κανένας παππούς στο τρένο, επειδή έχει ξεστομίσει το ανείπωτο «Σε εσάς την νεολαία ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται!» και το ρίχνω στην φιλοσοφία πολλές φορές έχει τύχει να ασχοληθώ με την περιπτωσάρα σας. Οι εικασίες που προκύπτουν σε όλο αυτό το διάστημα είναι συνήθως οι εξής:

Α) Είσαι τόσο ματαιόδοξος που θεωρείς τον εαυτό σου κάτι σαν τον Sir Alex Ferguson, με την διαφορά βέβαια πως δεν σε έχρισε κύριο η Βασίλισσα Ελισάβετ και έτσι δεν είναι μέρος του ονόματος σου!

Β) Είσαι τόσο εμμονικός με τον όρο που υπό τον φόβο να μην τον χρησιμοποιήσει ο συνομιλητής σου, παραβιάζεις βασικούς κανόνες ευγένειας, λες και ο όρος κύριος έχει κάποια άλλη χρησιμότητα. Κοινώς, γίνεσαι αγενής για να σου μιλήσει ο άλλος ευγενικά! Υπάρχει κάποια λογική σε αυτό;

Εσύ αναγνώστη που ξέρεις γιατί το κάνεις γράψε μου στα σχόλια μπας και μου λυθεί η απορία!

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να πατάξουμε αυτό το φαινόμενο. Την προηγούμενη φορά σας είπα να μην γίνουμε vigilante, όμως τώρα πρέπει να γίνουμε. Αυτό το φαινόμενο πρέπει απλά να εξαφανιστεί. ΝΑΙ θα γίνουμε κακοί! ΝΑΙ θα το επισημαίνουμε! ΝΑΙ θα ψάξουμε μία πιο δραστική λύση!

Για να κλείσουμε λοιπόν, πάρε την θέση που έλεγα στην αρχή και επανάλαβε: «Αντί να θυμώσω θα σκεφτώ αυτά που διάβασα και θα τα εφαρμόσω!»

Σε περίπτωση που ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες και ανάμεσα στα ονόματα που χρησιμοποίησα ήταν και το δικό σου, συγγνώμη! Δεν το έκανα επίτηδες!

Υ.Γ. Προς τις αναγνώστριες: Όχι κυρίες μου. Δεν αφορά σε εσάς το άρθρο. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε το «κυρία» πριν το επίθετο σας. Ειδικά αν στον κύκλο σας συνεχίζουν να διαχωρίζουν τις δεσποινίδες από τις κυρίες.


ΣΕ ΕΧΩ ΔΕΙ

 

Paul Zagorakis

Ο Παύλος αποφοίτησε από το Λύκειο Αναβρύτων και τώρα σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στην Πάντειο. Θέλει να γίνει πρωθυπουργός αφού πρώτα γίνει πιλότος, διπλωμάτης, ηθοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας. Βλέπει σειρές στο Netflix και παίζει Football Manager.

Αφήστε μια απάντηση