You are currently viewing Πιάτα πληθωρικά και πεντανόστιμα στο STEAK ALIVE, γράφει η Έφη.
Φωτογραφία: Έφη Καϊσέρογλου

Πιάτα πληθωρικά και πεντανόστιμα στο STEAK ALIVE, γράφει η Έφη.

Σ’ένα από τα πιο όμορφα κτήρια στην καρδιά του Κορυδαλλού είναι το αρχοντικό του Γεράκη, του πρώτου Δημάρχου.
Όσοι έχουμε μεγαλώσει σ’ αυτή την πόλη έχουμε μνήμες βλέποντας το να αλλάζει με την πάροδο των χρόνων και να μεταμορφώνεται κάθε φορά σε κάτι άλλο.Τη σημερινή του μορφή στηρίζει ένα νέο εστιατόριο, το STEAK ALIVE το οποίο με απόλυτο σεβασμό στο χώρο, αφήνει πολλά στοιχεία ανέγγιχτα για να θυμίζουν κάτι απ την αίγλη του.

Η κουζίνα του; Κρέας.
Πιάτα πληθωρικά, πεντανόστιμα και σωστά ψημένα. Υπέροχες σαλάτες και ορεκτικά. Ένας μικρός κατάλογος και περιεκτικός κάτι που εκτιμώ πολύ σ’ένα εστιατόριο, καθώς και οι επιλογές κρασιού από ελληνικό αμπελώνα. Και είναι μόνο η αρχή, δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μύρια όσα σκέφτονται οι άνθρωποι του STEAK ALIVE για να μας εκπλήσσουν κάθε φορά με όλο και κάτι πιο ιδιαίτερο και ποιοτικότερο.

Εμείς δοκιμάσαμε χοιρινό κότσι, σπαλομπριζόλα, λουκάνικο μοσχαρίσιο μαστίχα τυριών, και και και… και τα συνδυάσαμε με δύο απ τα καλύτερα κρασιά της λίστας, από το κτήμα Τσιμπίδη. Κυδωνίτσα για τα πρώτα και παλαιωμένο αγιωργίτικο με μαυρούδι για τα κυρίως ολοκληρώνοντας έτσι την απόλαυση!

  

Το STEAK ALIVE βρίσκεται στις οδούς Κρήτης 23 και Αγ. Γεωργίου 76, στον Κορυδαλλό.
Τηλέφωνο: 210 49 52 000

Κείμενο /Φωτογραφίες: Έφη Καϊσέρογλου

Efi Kaiseroglou

Η Εφη κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε για χρόνια μουσική, αλλά η καταγωγή και η οικογένεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενασχόληση με την γαστρονομια. Απόφοιτη της le Monde, Ζαχαροπλάστης-ζαχαροτέχνης στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη αγάπη για τον "οινο" την έστειλαν σε ακόμη μια σχολή το WSPC. Λατρεύει να ταξιδεύει, να φωτογραφίζει και να μοιράζεται. Έχει μια κόρη την Αλκυόνη,που δίνει φως στην ύπαρξη της.