Αν είσαι από τους τυχερούς που δε δουλεύουν την Κυριακή φρόντισε πολύ απλά να το γιορτάσεις. Χάρισε στον εαυτό σου ένα πρωινό διαφορετικό από τ’άλλα. Εντάξει πιες το εσπρεσάκι σου αλλά μην αγνοήσεις να φτιάξεις κάτι όμορφο να φας. Μηηηη, μην πας μηχανικά στο ντουλάπι να πάρεις το κουτί με τα δημητριακά, μη φας σήμερα από κουτιά.
Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και απόλαυσε το, το αξίζεις.
Θα προτείνω μια πολύ απλή τρυφερή ομελέτα στην οποία μπορείς να παίξεις με όποια υλικά θες και μια φέτα φρυγανιαμενο ψωμί με ελαιόλαδο αλάτι και ρίγανη.
Υλικά:
-2 αυγά
– μια μικρή ντομάτα
-100γρ.γραβιέρα Αμφιλοχίας
-4 φέτες Τηνιακής λούζας
-ελαιόλαδο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόψε σε μικρά κομματάκια τη γραβιέρα και τη λούζα
- Βάλε σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες,
- βάλτες σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τες κι απ τις δυό μεριές να αφήσουν τα υγρά τους και να μελώσουν.
- Χτύπα σ’ένα πιάτο τα αυγά με το πιπέρι και αλάτι και ρίχτα από πάνω. Μην δυναμώνεις τη φωτιά και μόλις σταθεροποιηθεί απ τη μια μεριά με τη βοήθεια ενός πιάτου γύρισέ τη απ την άλλη.
- Ρίξε αμέσως τη γραβιέρα και τη λούζα σκέπασε μ’ένα καπάκι και κλείσε τη φωτιά.
- Σέρβιρε το μαζί με το ψωμάκι και απόλαυσε.
Θα έχει λιώσει το τυρί θα έχει μαλακώσει το αλλαντικό και μαζί με τη μελωμένη ντομάτα θα έχεις στο στόμα σου μια πανδαισία. Στην επιλογή των υλικών μπορείς να παίξεις με ότι τυρί ή αλλαντικό θέλεις.
Όσο πιο κοντά στην παράδοση τόσο το καλύτερο. Έτσι έχεις γρήγορα ένα υγιεινό νόστιμο θρεπτικό και απολαυστικό πρωινό.