You are currently viewing Στις κοσμοπολίτικες Βρυξέλλες για ένα ποτήρι – εμπειρία σαμπάνιας, γράφει η Γιάννα.

Στις κοσμοπολίτικες Βρυξέλλες για ένα ποτήρι – εμπειρία σαμπάνιας, γράφει η Γιάννα.

Περπατώντας από την Grand Place με κατεύθυνση βόρεια, για να βρούμε το κεντρικό κατάστημα του Pierre Marcolini βρεθήκαμε, στη rue de la Madeleine που βρίσκεται η  Champagnothèque των βρυξελλών. “Εδώ θα δοκιμάσετε σπάνιες σαμπάνιες! Είναι εμπειρία που αξίζει!”, είπε ο συνεργάτης που μας ξεναγούσε.

Τελειώσαμε τις υποχρεώσεις και βγήκαμε πάλι στους δρόμους για εξερεύνηση και για να βρούμε δωράκια για τους αγαπημένους μας.  Δεν πεινούσαμε για να φάμε αχνιστά στρείδια, όπως μας είχαν συμβουλέψει, δε θέλαμε γλυκό για να φάμε βάφλες ή σοκολάτες και δε θέλαμε να πιούμε βέλγικες μπύρες. Ήμασταν ήδη κουρασμένοι από το άγχος του ταξιδιού και το πολύ περπάτημα και είχαμε ελάχιστο χρόνο στο πρόγραμμά μας. Η στιγμή της “αποσυμπίεσης” από το άγχος εκείνης της ημέρας θα βρισκόταν μόνο σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Άλλωστε θέλαμε να ζήσουμε την εμπειρία και τη ζήσαμε.

Νοέμβριος 2015, Βρυξέλλες.

Σταθήκαμε δίπλα -δίπλα με τον Δημήτρη χωρίς να μιλάμε. Θέλαμε να απολαύσουμε τη στιγμή, να χαλαρώσουμε. Παρατηρούσαμε αμίλητοι τα γύρω κτήρια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Κάθε γουλιά ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, έφερνε άλλες εικόνες, άλλες μνήμες. Έφερνε όνειρα και ελπίδα. Δε δοκίμασα από το ποτήρι του Δημήτρη. Δεν ήθελα να αλλάξω τη δική μου γεύση.

Περνούσαν μπροστά μας οι περαστικοί και μας κοιτούσαν μάλλον με απορία. Ένα ζευγάρι Έλληνες, με δύο ποτήρια απολαυστικής σαμπάνιας ακουμπισμένα πάνω σε ένα βαρέλι, καθισμένοι σε ένα μεταλλικό παγκάκι, πάνω στο πεζοδρόμιο, κουλουριασμένοι στα χοντρά παλτό.

Η ζωή είναι στιγμές. Ήταν μία από αυτές.


Το BEAUBBLES όπως μετονομάστηκε πρόσφατα (πρώην La Champagnothèque De Bruxelles ) είναι επισκέψιμο για όλους, αρχάριους και ερασιτέχνες καθώς και για τους επαγγελματίες γευσιγνώστες. Ο ιδρυτής της Eric Vauthier βρίσκεται πάντα εκεί για να μυήσει τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της σαμπάνιας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα τους Beaubbles

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.