Πριν δέκα χρόνια αν με ρωτούσες τι προϊόντα γνωρίζω από την Τήνο, θα σου απαντούσα μόνο για τις αγκινάρες που κλείνονται ερμητικά σε βαζάκι και στολίζουν “το ντουλάπι της γιαγιάς”.
Η Ζωζεφίνα και η Λουίζα, η μαμά και η κόρη, η παραγωγή και το εμπορικό τμήμα (όπως θέλεις πες το) της Οικοτεχνίας Δελατόλα παράγουν με παραδοσιακό τρόπο σάλτσες, αλείμματα, τουρσιά, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού και ζυμαρικά.
Πρόσφατα ανακάλυψα και τα εξαιρετικά, τραγανά και ταυτόχρονα αφράτα παξιμαδάκια τους που κυκλοφορούν σε διάφορους γευστικούς τύπους. Τα παραδοσιακά τηνιακά, με γλυκάνισο, με αλεύρι ολικής άλεσης, με πάστα ελιάς και ελαιόλαδο, με ντομάτα και ρίγανη, με αλεύρι χαρουπιού και χαρουπόμελο.
Η ισορροπημένη γεύση τους βοηθάει, χωρίς να επεμβαίνει, τα γευστικά ταιριάσματα των κρασιών και των τυριών ενώ είναι ιδανική λύση για να συνοδεύσουν ποικιλίες αλλαντικών ή τυριών και αρκετά. Στα συν και η διαφορετικότητα των χρωμάτων που δίνει έξτρα φωτισμό στο στήσιμο των τραπεζιών.
Θα τα βρείτε σε ενημερωμένα καταστήματα Delicatessen. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα τους http://tontoulapitisgiagias.gr/