You are currently viewing Χρυσόμελο – To σπάνιο Μέλι Ασφάκας και το θρεπτικό Μέλι Βελανιδιάς

Χρυσόμελο – To σπάνιο Μέλι Ασφάκας και το θρεπτικό Μέλι Βελανιδιάς

Ο Γιάννης Ταμπάρης είναι ανήσυχο μυαλό, νέο, φρέσκο και με πολλή όρεξη για δουλειά. Τον γνώρισα πριν περίπου 4 χρόνια σε ένα φεστιβάλ γεύσης και έκτοτε παρακολουθώ την πορεία του. Σταθερά ανοδική, με τολμηρά άλματα και τοποθετήσεις σε σημαντικά σημεία πώλησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Η συλλογή των μελιών αποτελείται από 6 διαφορετικές ποικιλίες. Θυμαρίσιο, Πορτοκαλιάς, Ανθέων, Πεύκο, Βελανιδιάς και Ασφάκας.

Ξεχώριζα από την αρχή το κρυστάλλινο, ντελικάτο, σκουρόχρωμο και παχύρευστο μέλι βελανιδιάς για την ιδιαίτερη γεύση του και την ποικιλομορφία στα αρώματά του όμως το μέλι ασφάκας αυτή τη φορά μου έκλεψε την καρδιά με τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την αυθεντική του γλύκα. Αντίθετα από το μέλι της βελανιδιάς, το μέλι της ασφάκας είναι λίγο θαμπό, παχύ, περισσότερο γλυκό και έχει δική του ξεχωριστή γεύση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Σπάνιο μέλι σε μία δύσκολη εποχή για τις μέλισσες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, εκεί γύρω από τους ελαιώνες, την άνοιξη υπάρχουν σημεία που κιτρινίζουν από τις τούφες της ασφάκας.
Κάποτε μάζεψα ασφάκα από άγνοια γιατί την μπέρδεψα με το τσάι, και τότε ο πατέρας μου γελώντας μου είπε ότι με αυτά παλιά έφτιαχναν μπαρούτι.
Γνώριζαν άραγε οι παλιοί πόσο δύσκολα εργαζόντουσαν οι μέλισσες για να πάρουν το νέκταρ τους;

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Χρυσόμελο και τα σημεία πώλησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα https://www.chrisomelo.com

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.