Cocktail με τσίπουρο: Θα μπορούσε να είναι το νούμερο ένα cocktail των φετινών διακοπών. Καλοκαιρινό, δροσερό, πλούσιο σε βοτανικά αρώματα, έντονα φρουτώδες και παιχνιδιάρικο με τις λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που “στρογγυλεύουν” γευστικά το τελικό αποτέλεσμα.
Ιδανική πρόταση για την παρέα στη βεράντα, με συνοδεία τυριών και προσούτο ή κυκλαδίτικης λούζας.
Υλικά
- 1 πεπόνι μικρό
- τσίπουρο με γλυκάνισο
- ζάχαρη καστανή
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- φρέσκα βότανα – ιδανικά δίκταμο
- γύρη μέλισσας (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κύβους το πεπόνι
- Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με 500γρ ζάχαρη και 300γρ νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Δεν χρειάζεται να “δέσει” πολύ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε στο σιρόπι το κομμένο πεπόνι.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να “μαριναριστεί” για περίπου 12 ώρες. Θα παρατηρήσετε ότι το χρώμα του πεπονιού αποκτά πιο έντονο χρώμα, σχεδόν φωσφορούχο.
- Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, πολτοποιώ το σιρόπι και το πεπόνι.
- Σε μία κανάτα, ή σε ένα μεγάλο σέικερ προσθέτω 2 μέρη πεπόνι και ένα μέρος τσίπουρο
- Σερβίρω σε ποτήρι με τριμμένο πάγο.
- Γαρνίρω με λίγα φύλλα από φρέσκα βότανα.
- Πασπαλίζω την επιφάνεια με λίγη γύρη μέλισσας
- Ολοκληρώνω με άριστης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.