Πλύθηκε κι αντίκρισε το είδωλό της, στη μεταλλική επιφάνεια. Κομμάτια όπως ήταν, αφέθηκε να τυλιχτεί στη λευκή, σαν πέπλο, αμαρτία. Το άγγιγμα της, την έκανε να λιώσει και να μεταμορφωθεί σε κατακόκκινη λάβα κι έτσι καυτή, περνώντας μέσα απ΄ τον κρατήρα, έκλεισε ερμητικά το καπάκι πίσω της, αφήνοντας υποσχέσεις για λουκούλλεια πρωινά! Με άλλα λόγια, έφτιαξε μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγη βανίλια
- μισό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής για μαρμελάδα φράουλα
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μισές φράουλες και τις υπόλοιπες τις περνάμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να σταθεί για να λιώσει.
Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε για να βράσει σιγά-σιγά για να διατηρηθεί το έντονο κόκκινο χρώμα της. - Δοκιμάζουμε να ρίξουμε μικρή ποσότητα σιροπιού σ ένα πιατάκι για να δούμε αν έδεσε.
Είναι έτοιμη αν η σταγόνα που ρίχνουμε στέκεται όπως “στο μάγουλο το δάκρυ” ή αλλιώς με θερμόμετρο καραμέλας στους 105 βαθμούς Κελσίου. - Αποθηκεύστε σε βαζάκια τα οποία θα κλείσετε αμέσως και θα γυρίσετε ανάποδα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο, κυρίως μετά το άνοιγμα.
φράουλες με ζάχαρη