Η εναρκτήρια εκδήλωση της πρωτοβουλίας μας Εύριπος θα ανοίξει με καλωσόρισμα από τον Γιάννη Καρυπίδη.
Η εκδήλωση διακρίνεται σε 4 ξεχωριστές ενότητες:
1η Ενότητα
Η καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις παραγωγικές επιχειρήσεις αγροδιατροφής στην Περιφέρεια (Θάνος Αγγελάκης και Γιώργος Κελαϊδίτης).
2η Ενότητα
Ένας γαύρος μαρινάτος από τον Βόρειο Ευβοϊκό και ένα αποξηραμένο σύκο Κύμης δημιουργούν ένα νέο τοπικό μεζέ, συνοδεία τσίπουρου (Δημήτρης Φιλαρετος, Στάθης Μηλιώτης, Χαρά και Κατερίνα Κατσού, Βαγγέλης Μπιθικούκης).
3η Ενότητα
Ο τουρισμός της εμπειρίας, ένας παράγοντας για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη (Δημήτρης Γεωργίου, Λάμπρος και Αλίκη Δημοσθένους).
4η Ενότητα
Ο τόπος, η ιστορία και το μέλλον του. Η περίπτωση του Αμπελώνα στο Ληλάντιο Πεδίο (Μερόπη Παπαδοπούλου και Απόστολος Μούντριχας).
Συντονίζει ο Κώστας Τσαούσης.
——————————————————————————————
Θάνος Αγγελάκης: είναι διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής πτηνοτροφικής επιχείρησης Αγγελάκης Α.Ε.
Ο Γιώργος Κελαϊδίτης δραστηριοποιείται στο χώρο της χοιροτροφίας με το Αγρόκτημα Κελαϊδίτης, περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.
Ο Δημήτρης Φιλάρετος διευθύνει, μαζί με τον αδελφό του, την οικογενειακή επιχείρηση Βόρειος Εύβοια (αλίπαστα, προϊόντα σε λάδι όπως ο γαύρος μαρινάτος).
Οι Στάθης Μηλιώτης και η σύζυγος του , είναι οι δημιουργοί της επιχείρησης Askada Firm με βάση τα σύκα Κύμης και τα προϊόντα μεταποίησης τους.
Η Χαρά και Κατερίνα Κατσού διευθύνουν την οικογενειακή φίρμα ποτοποιίας Avantes, από την οποία προέρχεται, μεταξύ άλλων, το Grace Gin.
O Βαγγέλης Μπιθικούκης συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση στην εστίαση δημιούργησε το Αλάτι.
Δημήτρης Γεωργίου, startuper, με την εταιρεία Food Cronicle (με αντικείμενο δραστηριότητας την βιομηχανία της εμπειρίας) συμμετέχει στο φετινό κύκλο του προγράμματος egg.
Οι Λάμπρος και η Αλίκη Δημοσθένους δημιούργησαν τον προορισμό Mad Cat Farm που προσφέρει, πέραν της φιλοξενίας, πολλαπλές εμπειρίες στους ταξιδιώτες.
Η Μερόπη Παπαδοπούλου είναι δημοσιογράφος, η ψυχή του περιοδικού Οινοχόος της Καθημερινής.
Απόστολος Μούντριχας, αμπελουργός – οινοποιός, δημιουργός του Κτήμα Αβαντίς- Avantis Estate.
Ο Γιάννης Καρυπίδης είναι δημιουργός της επιχείρησης με πυρήνα το μέλι και τα προϊόντα μεταποίησης του Stayia Farm .
Ο Κώστας Τσαούσης είναι δημοσιογράφος, ιδρυτής του Ideas Lab – Smart & Creative Economy
———————————————————————————
Η πρωτοβουλία Εύριπος- πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή, είναι μια άτυπη, προς το παρόν, πρωτοβουλία πολιτών στη Χαλκίδα. Eίναι μια πλατφόρμα ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης για μια νέα θεώρηση της τοπικότητας, της επιχειρηματικότητας και των εκφράσεων του σύγχρονου αστικού πολιτισμού. Είναι επίσης και πλατφόρμα διαβούλευσης για την καθημερινή ζωή. Μέσα στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.
Πριν φύγετε, διαβάστε εδώ!