You are currently viewing Η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών συμμετέχει στην 3η Gourmet Exhibition.

Η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών συμμετέχει στην 3η Gourmet Exhibition.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην  Gourmet Exhibition,  συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών. 6,7,8 Απριλίου, στην Αποθήκη Γ’ της Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Στεφανίδης, εμπνευστής της διοργάνωσης απαντάει σε 6 σημαντικές ερωτήσεις.

  1. Τι διαφοροποιεί την Gourmet Exhibition από τις άλλες εκθέσεις;

Αυτό που θα έλεγα είναι πως το μόνο κοινό με άλλες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων είναι πως συμμετέχουν παραγωγοί τροφίμων. Ωστόσο ακόμη και εκεί, στη Gourmet Exhibition συμμετέχει η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών. Ακούραστοι παραγωγοί, δημιουργικοί μέχρι το κόκκαλο. Στην Gourmet πιστεύουμε στην δυναμική των Ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και στους αριστοτέχνες παραγωγούς. Πιστεύουμε στις συνέργειες και στόχος μας είναι να βάζουμε κάθε φορά ένα λιθαράκι για να χτιστεί το brand name των Ελληνικών προϊόντων. Είναι μια προσωποποιημένη έκθεση, στημένη πάνω στις ανάγκες των παραγωγών, με πάρα πολλές παράλληλες δράσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος. Είμαστε όλοι υπηρέτες αυτών, ακόμη και οι παραγωγοί.

  1. Που ξεχωρίζει η Gourmet Exhibition;

Ξεχωρίζει σε πολλά σημεία.  Έχουμε ρίξει τους τοίχους στην έκθεση για να μπορούν οι εκθέτες μας να αισθάνονται πως είναι συνεργάτες, και σας διαβεβαιώνω πως η ιδέα λειτούργησε θαυμάσια. Είναι ένα σαλόνι ελληνικών προϊόντων, ένα μπουκέτο με τα καλύτερα που μπορεί και έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις μας είναι ποικίλες και στοχευμένες περιλαμβάνοντας όλους τους εκθέτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δημιουργήσαμε το πρώτο Olive Bar στην Ελλάδα όπου γίνονται γευσιγνωσίες όλων των ελληνικών προϊόντων αλλά και σεμινάρια. Γίνονται γευσιγνωσίες προϊόντων σε θεματικές τράπεζες οι οποίες παρουσιάζονται από ειδικούς του είδους και απευθύνονται στο εμπορικό ή στο ευρύ κοινό. Σεμινάρια και παρουσιάσεις από σεφ και δημοσιογράφους, αλλά και από τους ίδιους τους παραγωγούς μας. Καλούμε δημοσιογράφους γαστρονομίας και τον τύπο γενικότερα για να προωθήσουμε όχι τον εαυτό μας αλλά τους εκθέτες μας κάτι που κάνουμε χωρίς έξτρα κόστος για τους εκθέτες μας και σε μεγάλη διάρκεια. Τέλος, πρωτοπορούμε προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στους παραγωγούς μας σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε εμπόρους του εξωτερικού για την καλύτερη προώθηση των Ελληνικών προϊόντων. Μπορούμε να μιλάμε για ώρες για το που ξεχωρίζει η Gourmet αλλά τίποτα δεν θα είχε νόημα χωρίς τις δυνατές υπηρεσίες και παροχές που κρύβονται πίσω από το brand Gourmet Exhibition. Πίσω από όλα είμαστε εμείς, οι άνθρωποι του θεσμού της έκθεσης, που υποδεχόμαστε κάθε ένα επισκέπτη, κάθε ένα παραγωγό εξατομικευμένα.

  1. Είναι μια ακόμη εμπορική έκθεση ή κατι παραπάνω? Τί είδους έκθεση είναι;

Η Gourmet εξ αρχής ήταν μια διαφορετική ιδέα. Δεν είναι μόνο μια ακόμη εμπορική έκθεση τροφίμων. Ήταν και είναι κατάθεση ψυχής. Η αγάπη για τα Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, το όραμα μιας δυναμικής παρουσίας στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας την ίδια. Πολλοί λίγοι από εμάς τους ίδιους γνωρίζουμε τι παράγουν οι μικροί και μεσαίοι Έλληνες παραγωγοί. Οι περισσότεροι πιστεύουν, λανθασμένα, πως παράγουν προϊόντα χωρίς πιστοποιήσεις ή πολύ ακριβά. Πεποίθησή μας είναι πως πρέπει εμείς οι ίδιοι να δοκιμάσουμε, να αγαπήσουμε, να καταναλώσουμε τα προϊόντα της χώρας μας πριν τα γνωρίσουν οι ξένοι. Είναι πολύ σημαντικό ξέρεις, να γνωρίσουμε την αξία μας για να καταφέρουμε να την μεταλαμπαδεύσουμε και στο εξωτερικό. Άλλο τόσο σημαντικό είναι να εκτιμήσουμε τα προϊόντα και τον τόπο μας.

  1. Τι κοινο έρχεται; Από που έρχονται;

Το κοινό μας είναι έμποροι και χονδρέμποροι από την Ευρώπη και από την Ελλάδα καθώς και καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται για την γαστρονομία, τα ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς. Οι έμποροι του εξωτερικού έρχονται στην πλειοψηφία τους με έξοδα της έκθεσης (πρόγραμμα hosted buyer) αλλά από πέρσι παρατηρήθηκε αύξηση των εμπόρων που προσήλθαν με δικά τους έξοδα. Η Gourmet χαρίζει ένα γαστρονομικό ταξίδι σε εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, σε δημοσιογράφους, αρθρογράφους, σεφ και όλους όσους συμμετέχουν.

  1. Ποιοι παραγωγοί συμμετέχουν και από ποιες περιοχές;

Οι παραγωγοί μας έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες είναι από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Θράκη τα νησιά. Φυσικά έχουμε και πολλούς από την Β. Ελλάδα γενικότερα. Η γκάμα των προϊόντων που συμμετέχουν είναι μεγάλη και συμπεριλαμβάνει ελαιόλαδα, ελιές, ροφήματα, μαρμελάδες και chutneys, μέλια, δημητριακά και αρτοπαρασκευάσματα, φυσικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης και πολλά άλλα.

6.Ποιες οι αξίες της έκθεσης;

Ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, εντοπιότητα, σεβασμός και σκληρή δουλειά.


Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα: https://www.gourmetexhibition.com

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.