Έχω εμμονή με τη σοκολάτα, την αληθινή, τη σοβαρή, αυτή που δαγκώνεις και αφήνεις να χαθεί στο στόμα σου απαλά προσπαθώντας να ανακαλύψεις αρώματα, γεύσεις και χαρμάνια.

Γευσιγνωσία σοκολάτας. Μάθε πώς να ξεχωρίζεις την άριστη σοκολάτα
Το μεγάλο μου παράπονο είναι ότι η καθημερινότητά μου απέχει πολύ από τα μέρη εκείνα τα μακρινά, τα εξωτικά και ονειρεμένα που δίπλα στην πόρτα σου στεγάζεται ένα εργαστήριο αληθινής σοκολάτας Bean to bar. Εκεί που αλέθουν και καβουρντίζουν κάθε μέρα τους κόκκους, λιώνουν τα nibs και τα κοσκινίζουν.
Όλα αυτά μέχρι εχθές όμως γιατί ανακάλυψα πρόσφατα στο Παγκράτι μία πάρα (μα πάρα) πολύ σοβαρή σοκολατοποιΐα που μοιάζει να ξεφύτρωσε από άλλη χώρα. Ναι, στο μακρινό Παγκράτι.

- “Φέρνετε και τα πεπόνια;” ρώτησα αναφερόμενη στους μεγάλους, νωπούς καρπούς από το κακαόδεντρο.
- “Ε, όχι εντάξει! Είπαμε! Τα πεπόνια είναι ευαίσθητα και πιάνουν εύκολα ένα μικρό μαμουνάκι…”
- “Ε, Φτάνει! Κατάλαβα και δεν θέλω να μου πεις άλλα.”
Με είχε ήδη πείσει ότι πράγματι γνωρίζει από αληθινό κακάο και μπορώ να τον εμπιστευτώ. Τον ίδιο και τα προϊόντα που παράγει. Με κέρασε ένα φλυτζάνι παχύρευστο, ζεστό κακάο και μου είπε τη μαγική συνταγή για να φτιάχνω μόνη μου στο σπίτι ρόφημα, με την σκόνη που αγόρασα. 60 κακάο με ζάχαρη καρύδας, 40 νερό και καλό ανακάτεμα χωρίς γάλα. Αν θέλω μπορώ να το “τσιμπάω” με λίγη σκόνη τσίλι που του δίνει πικάντικη τσαχπινιά και του ταιριάζει τόσο, μα τόσο πολύ.

Ο Άλεξ επέλεξε μια σοκολάτα με καρδάμωμο για τον εαυτό του και για μένα επέλεξε μια πλάκα οργανικής σοκολάτας 75% KAKAU WORSHIP with COCONUT SUGAR AND CHILI από τη Γουατεμάλα, την γη των Μάγιας.
Τις δημιουργίες τους μπορείτε να τις βρείτ στο Παγκράτι, στην οδό Φαίδρου 4. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα τους www.kakau,gr