You are currently viewing Προορισμός οικολογικός ξενώνας Κτήμα Μπέλλου, γράφει ο Αλέξης

Προορισμός οικολογικός ξενώνας Κτήμα Μπέλλου, γράφει ο Αλέξης

Στο δυτικό Όλυμπο, ένας πρότυπος οικολογικός ξενώνας, σε περιμένει για να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες.

Πώς να ξεκινήσει να περιγράφει κανείς τον παράδεισο;
Τους σταύρωσε ο Θεός στο Κτήμα Μπέλλου. Σε έναν τόπο που δεν περιμένεις να δεις κάτι τέτοιο, η οικογένεια Μπέλλου άνοιξε την αγκαλιά της, δέχτηκε και αξιοποίησε όλα τα καλά του τόπου τους.

οικολογικός ξενώνας

Ένας ονειρικός οικολογικός ξενώνας όπου όλα βρίσκονται στη θέση τους. Υπέροχη παραδοσιακή ντόπια αρχιτεκτονική, με πλούσιες αυλές γεμάτες φυτά. Κοινόχρηστοι εντυπωσιακοί χώροι και αυτόνομες μικρές κατοικίες βρίσκονται διάσπαρτες στο οικόπεδο. Στο κεντρικό χώρο το εστιατόριο, η αίθουσα πρωινού και η πισίνα του κτήματος.

Γύρω από όλα αυτά, μεγάλες καλλιέργειες με κάθε λογής τοπικά φρούτα και λαχανικά. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής σου εδώ, σε συντροφεύει η διακριτική παρουσία της οικογένειας και του προσωπικού. Μοναδικοί άνθρωποι. Χωρίς να τους γνωρίζω καθόλου, αισθάνομαι την ευγενική τους αύρα, που έχει ρίξει το σπόρο της, στις καλλιέργειες του κτήματος.

Όμοιο Κτήμα δεν έχω συναντήσει. Ακόμη και το αμέσως επόμενο καλύτερο, απέχει. Όσοι εργάστηκαν για αυτό έκαναν άψογα τη δουλειά τους. Έφτασαν το στόχο και συντηρούν την κορυφή. Οι ήχοι εδώ είναι μετρημένοι. Νερά, αέρας, και η μουσική που περιμένεις να ακούσεις με φόντο τον Όλυμπο.  Δεν περισσεύει τίποτα.

οικολογικός ξενώνας: Φαγητό

Δοκιμάσαμε τις πιο ψαγμένες, αγνές, σιγομαγειρεμένες ελληνικές τοπικές τροφές.  Ένα μενού 8-9 πιάτων και άλλων τόσο ορεκτικών, πάντα προσαρμοσμένο στη εποχικότητα των λαχανικών και στην εντοπιότητα των πρώτων υλών. Πλήθος οπωροκηπευτικών προέρχονται από το πεντακάθαρο επισκέψιμο και βιολογικό τους μποστάνι. Τα υπόλοιπα υλικά προέρχονται κυρίως από την περιοχή, από πολύ προσεκτικά διαλεγμένους παραγωγούς. Παράγουν Kale. Η μαγείρισσα βγαίνει και κόβει ένα ματσάκι λεβάντα για να στάξει επί τόπου στα πιάτα της.

Οικολογικός ξενώνας. Ένα διαφορετικό πρωινό

Και το πρωινό. Τι πρωινό! Με δεκάδες ολόφρεσκες παρασκευές, με καρπούζι χωρίς κουκούτσια, με ονειρικό μέλι, με βιολογικά προϊόντα, με το θεικότερο ψωμί, όλα της στιγμής. Στα ταρτάκια βάζουν δικές τους φράουλες μινιατούρες κομμένες ημέρας.
Χριστέ μου πόση Ελλάδα μπορούν να διδάξουν!

Τα κεράσματα τους τελειοποιούν τη φιλοσοφία πλήρως. Μαντζούνια, σπιτική βυσσινάδα, fair-trade καφέ, λεβαντόνερο για τα μαξιλάρια, τσαγάκι δικό τους, συνοδεία του πιο ευγενικού καλωσορίσματος.

Βραδιάζει στον Όλυμπο

Όσο γράφω και βραδιάζει η μουσική χαμηλώνει και τα χελιδόνια δίνουν τη θέση τους στο βραδινό καλοκαιρινό αέρα και ξεπροβάλει η ράχη του δυτικού Ολύμπου, του μυθικού βουνού, και από τον αέρα μυρίζεις ανεπαίσθητα τη λεβάντα. Όπου είναι και η μόνη λέξη που σου μένει τελικά από το Κτήμα Μπέλλου, ανεπαίσθητα.  Όλα αυτά τα τέλεια που ζεις εδώ, φαίνονται τόσο εύκολα όσο κοπιαστικά έχουν γίνει. Και κάπως έτσι ζεις την απόλυτη μοναδική εμπειρία.

Δεν πρόκειται για έναν ακόμη οικολογικό ξενώνα, καταφύγιο μεταξύ των δραστηριοτήτων σας.

Το κτήμα Μπέλλου είναι προορισμός, είναι το κτήμα με τις λεβάντες.

Η οικογένεια Μπέλλου δίνει προστιθέμενη αξία στη λέξη φιλοξενία και νόημα στη λέξη διακριτικότητα.

Κτήμα Μπέλου
Άγιος Δημήτριος, 60 100 Πιερία, Ελλάδα
https://www.ktimabellou.gr/el/
Τηλ. +30 2351 7 700 21, +30 697 67 83 461
Email: info@ktimabellou.gr

Πριν φύγετε, διαβάστε και αυτό!