You are currently viewing 26 – 28 Ιουλίου | LEMNOS PHILEMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου

26 – 28 Ιουλίου | LEMNOS PHILEMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου

Μια γιορτή γαστρονομίας και κρασιού διοργανώνεται στα πλαίσια του 3ου Lemnos Philema, του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου της Λήμνου. Στις 26 – 28 Ιουλίου, το Lemnos Philema θα μυήσει τους επισκέπτες στις γεύσεις του νησιού με έναν διαδραστικό και αυθεντικό τρόπο, αυτόν της φιλοξενίας και του φιλέματος.

Μελίχλωρο σε τυροβολιά

Παραγωγοί, εστιατόρια, συντελεστές της γαστρονομίας του νησιού και προσκεκλημένοι συμμετέχουν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων με σκοπό να σας παρουσιάσουν το γαστρονομικό πλούτο της Λήμνου!

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου & Δράσεις

Παρασκευή 26/7 – Κυριακή 28/7, 19:30-23:00

Τα Ντόπια στο Φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου

Ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, άλευρα, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο και άλλα, θα παρουσιαστούν και θα αναδειχθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς μέσα από την τριήμερη εκδήλωση. Ελάτε να τα γευτείτε και να γνωρίσετε τους ανθρώπους που τα παράγουν!

Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Παρασκευή 26/7 – Κυριακή 28/7
(και περισσότερο αναλόγως με το εστιατόριο)

Lemnos Philema Menu

Ένα ειδικό μενού θα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια του νησιού με πιάτα που αναδεικνύουν τις τοπικές συνταγές και πρώτες ύλες από Λημνιούς παραγωγούς. Σας προσκαλούμε να τα επιλέξετε και να τα απολαύσετε!

Συμμετέχοντα εστιατόρια: Μεταξύ Μας (Μύρινα), Pezoula Café (Μούδρος), Σπιτικές Λιχουδιές (Νέα Κούταλη), Ταβέρνα Γιαννάκαρος (Κότσινας), Ταβέρνα Καλουδίτσα (Πλατύ), Ταβέρνα Μαν-Τέλλα (Σαρδές), Φλωμάρι (Γομάτι)

Παρασκευή 26/7, 20:30

Workshop: “Η αλχημεία των βοτάνων”

Μια μαγευτική περιήγηση στις θρεπτικές και θεραπευτικές αξίες του πλούσιου βοτανικού κόσμου της Λήμνου από την Terra Lemnia και την Aegean Organics

“Ανακαλύπτοντας τα αρωματικά φυτά μέσα από τον ελληνικό αμπελώνα”
Από τον σομελιέ του Κτήματος Χατζηγεωργίου.
Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Σάββατο 27/7, 20:30

Live Cooking Session

O σεφ Κωστής Κωστάκης θα μαγειρέψει μοναδικές πίτες με συστατικά από τους παραγωγούς της Λήμνου.Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Κυριακή 28/7, 13:00

«Γλυκό κουταλιού αλλιώς» από τη Γιάννα

Η Γιάννα Μπαλαφούτη θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού.Στο εστιατόριο “Σπιτικές Λιχουδιές” στη Νέα Κούταλη

Κυριακή 28/7, 20:30

Live Cocktail Session

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “zero miles”, χρησιμοποιώντας για κοκτέιλ τοπικά συστατικά, ο μπάρτεντερ Χρήστος Γκόλφης θα δημιουργήσει ιδιαίτερα ποτά με τσίπουρο, κρασί και βότανα Λήμνου.

Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

www.lemnos-philema.com

https://www.facebook.com/lemnosphilema/

Μεγάλοι Χορηγοί Επικοινωνίας: Γαστρονόμος, Οινοχόος, ΕΡΤ3
Χορηγοί Επικοινωνίας: Λήμνος Φμ 100, Limnos Report, Ράδιο Λήμνος
Μέγας Χορηγός: Aegean Airlines
Χορηγοί: limnos-experience.com – Luxury Holiday Accommodation, Pal, NΟΜΗ,
Ήφαιστος Μεταφορική
Υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Διοργάνωση: Πολυχώρος “Αποθήκη”

Πριν φύγετε, πατήστε εδώ!

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.