Όταν θέλεις κάτι σοκολατένιο και βρίσκεις μόνο πάστα σοκολάτας με 100% κακάο, φτιάχνεις brownies.
Υλικά
- 50γρ. σοκολάτα με 100% κακάο
- 150γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
- 250γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1 βανιλίνη
- 90γρ. αλεύρι
- 30γρ κακάο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Με μίξερ χειρός χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο, τα αυγά, την βανίλια,
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Τα προσθέτω στο μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύω.
- Σε ένα μικρό ταψί στρώνω λαδόκολλα και αδειάζω το μίγμα.
- Ψιλοκόβω την σοκολάτα από 100% και την σκορπίζω
- Με μία μαρίζ καλύπτω απαλά τα σοκολατένια κομμάτια
- Προθερμαίνω τον φούρνο, στον αέρα και ψήνω στους 180ºC για 20΄
- Αφήνω να κρυώσει και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια.