You are currently viewing Το ΤΣΙΠΟΥΡΟ είναι οικογενειακή υπόθεση στην οικογένεια ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, γράφει η Γιάννα.

Το ΤΣΙΠΟΥΡΟ είναι οικογενειακή υπόθεση στην οικογένεια ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, γράφει η Γιάννα.

Μια αξιολάτρευτη οικογένεια από τις λιγοστές που έχουν μείνει δεμένες σαν μία γροθιά. Ο παππούς Σταύρος είναι ασταμάτητη μηχανή παραγωγής ιδεών. Σπουδαία προσωπικότητα από αυτές που χαίρεσαι να κουβεντιάζεις μαζί του με τις ώρες. Αν βρεθείς κοντά του, θα σου μιλήσει με καμάρι για τις ομορφιές του τόπου του, για την πλούσια βλάστηση και την πηγή με το νερό στο αγαπημένο του μέρος, τη ΣΕΤΤΑ. Εκεί από όπου προέρχεται και το νερό που χρησιμοποιούν για τα αποστάγματά τους.  Τα παιδιά του, ο γιος του Φώτης μαζί με τη σύζυγό του Άγγη μεγαλώνουν τα τρία τους παιδάκια, τα εγγονάκια του κυρίου Σταύρου, και δίνουν ζωή στα άλλα τρία καμάρια τους: το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΕΤΤΑ, το ΚΑΛΟ MΑΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ και το ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

Βρεθήκαμε στην Εύβοια για διακοπές  και χωρίς δεύτερη σκέψη τους ζητήσαμε να μας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις τους. Ο Φώτης, ο φιλόξενος οικοδεσπότης, μας ξενάγησε στο ποτοποιείο που βρίσκεται στο Αλιβέρι και στη συνέχεια μας οδήγησε στο οινοποιείο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά, στον Κάμπο Κριεζών.


ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Στο ποτοποείο εμφιαλώνονται τρεις διαφορετικοί τύποι τσίπουρου.

 1. Το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΕΤΤΑ
  Αυτό το τσίπουρο αξίζει μια θέση σε όλα τα καφενεία και εστιατόρια της Εύβοιας όχι μόνο για την προέλευσή του αλλά κυρίως γιατί αποτελεί την ιδανική σχέση τιμής και ποιότητας. 
  Δανείστηκε το όνομα από το χωριό Σέττα που βρίσκεται στην ορεινή Δίρφυ της Εύβοιας, το μέρος από όπου προέρχεται το νερό που χρησιμοποιούν στην παραγωγική διαδικασία.
  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες:  http://spyropoulos.family/setta/
 2. ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
  Ένα απόσταγμα φτιαγμένο με φροντίδα και πολύ μεράκι μόνο με άριστα υλικά. Είναι διάφανο και πλούσιο σε αρώματα. Δεν περιέχει γλυκάνισο.
  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες: http://spyropoulos.family/pure/ 
 3. ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
  Πρόκειται για ένα μοναδικό απόσταγμα με φινετσάτα αρώματα, πλούσια γεύση και κεχριμπαρένιο χρώμα. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης προέλευσης, όπου αποκτά σύνθετο, μελωμένο και ελκυστικό χαρακτήρα.
  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίς: http://spyropoulos.family/aged/

Τα αποστάγματα της οικογένειας Σπυρόπουλου κερδίζουν εκτός από τις καρδιές μας και διακεκριμένες θέσεις στους διαγωνισμούς αποσταγμάτων.

 • 2016: το ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ κέρδισε 1 αστέρι στα όσκαρ της γεύσης
 • 2016: Ασημένιο μετάλλιο το ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης – TIWC.
 • 2017: το ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ και το ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ κέρδισαν 3 αστέρια και το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΕΤΤΑ κέρδισε 1 αστέρι.
 • 2017: Ασημένιο μετάλλιο το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΕΤΤΑ στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης – TIWC.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ & ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
Τα δρύινα βαρέλια με το παλαιωμένο τσίπουρο της Οικογένειας Σπυρόπουλου.
Οι φυάλες γεμισμένες με το παλαιωμένο τσίπουρο, πριν τυποποιηθούν.

Οι ανοιξείδωτες δεξαμενές με τα αποστάγματα. Μία για κάθε έτος.
0 Φώτης Σπυρόπουλος μας ξεναγεί στο χώρο με τους άμβυκες.
Το 2016 έκαναν τα πρώτα, δειλά βήματα στην οινοποίηση και κυκλοφόρησαν τις πρώτες πειραματικές ετικέτες.


Οι δεξαμενές με τα πρώτα κρασιά. Ο αγαπητός κύριος Σταύρος, όπως μας πληροφόρησε ο γιος του Φώτης, έχει εγκαταστήσει ένα αυτοσχέδιο μηχανισμό που παίζει 24 ώρες το 24ωρο lounge μουσική δίπλα στις δεξαμενές. Κάπου διάβασε πως όταν τα κρασιά ακούν μουσική τότε αποκτούν πιο πλούσιο χαρακτήρα.


Πήραμε μαζί μας μία φυάλη από κάθε προϊόν και αρκετές μινιατούρες για να στείλουμε στους συγγενείς και φίλους στη Γερμανία.


Αναζητήστε τα προϊόντα της Οικογένειας Σπυρόπουλου στα παρακάτω στοιχεία:

Spyropoulos.family
https://www.facebook.com/SpyropoulosFamily

Οινοποιείο
Κάμπος Κριεζών
340 17 – Κριεζά – Εύβοια

Ποτοποιείο
Θέση Σπανού Βρύση
345 00 – Αλιβέρι – Εύβοια

Τηλ: +30 222.302.5827
Φαξ: +30 222.305.2200


 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.