You are currently viewing Isle Delicacies – Καινοτομία μέσα από την παράδοση

Isle Delicacies – Καινοτομία μέσα από την παράδοση

Η σειρά των Ισλί της εταιρίας Isle Deli αποκαλύπτεται σήμερα στο κοινό, μετά από πολύμηνες δοκιμές και προεργασία. Το ισλί της οικογένειας Πουρνάρα-Σωτηριάδου πατάει γερά στην παράδοση της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Tην ίδια στιγμή, ακολουθεί την σύγχρονη παγκόσμια διατροφική τάση του clean label:

παράδοση και καινοτομία. Τομή ενός ισλί σε πιατάκι
τσιμπημένο ένα – ένα με το παραδοσιακό τσιμπιδάκι
  • Τα προϊόντα είναι χειροποίητα, είναι πλασμένα ένα-ένα στο χέρι – ειδικά αυτό με το καρύδι – και κεντημένα με το παραδοσιακό τσιμπιδάκι-κειμήλιο της γιαγιάς Κατίνας.
  • Έχει χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελληνικοί ξηροί καρποί, ενώ αντί χημικών και άλλων συντηρητικών έχουν προστεθεί πολυφαινόλες ελαιόλαδου.
  • Δεν περιέχει ραφιναρισμένη ζάχαρη, παρά μόνο τη γλύκα του χυμού σταφυλιού και, φυσικά:
  • Τα προϊόντα της Isle Deli είναι vegan friendly!

Αειφορία για την προστασία του περιβάλλοντος

Επιπλέον, τα ισλί είναι συσκευασμένα σε ανακυκλωμένο σκεύος που προστατεύει το προϊόν και εξασφαλίζει μεγάλη διατηρησιμότητα. Μετά την κατανάλωση, η συσκευασία μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για φύλαξη άλλων τροφίμων. Έτσι συμβάλλει με αυτό το τρόπο  στην προστασία του περιβάλλοντος, ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής μας.

παράδοση μέσα σε clean label
Ισλί με γέμιση καρύδι – Χωρίς ζάχαρη

Η συσκευασία αναγράφει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (συστατικά, αλλεργιογόνα κ.α.), όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και την δεοντολογία. Επιπλέον, φέρει τις σημάνσεις σχετικά με τoν ισχυρισμό vegan friendly, την μη προσθήκη ζάχαρης, όπως και την ειδική σήμανση για ασφαλή αεροπορική μεταφορά.

Η σειρά απαρτίζεται από το παραδοσιακό κέρασμα σε δύο γεύσεις: Η πρώτη είναι με γέμιση καρύδι, ενώ η δεύτερη με γέμιση φιστίκι. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες γεύσεις.

Ισλί με γέμιση φιστίκι – χωρίς ζάχαρη

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της Κατερίνας Σωτηριάδου, που φρόντισε να διαφυλάξει την συνταγή της γιαγιάς της από την Μικρά Ασία. Η Γιάννα Μπαλαφούτη είναι η σύμβουλος ανάπτυξης που, σε συνεργασία με την τεχνολογία τροφίμων της Renova, φρόντισε για την μεταφορά της συνταγής στο σήμερα, με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών τάσεων. Την κατάλληλη συσκευασία, για ένα τόσο ξεχωριστό προϊόν, δημιούργησε η Foodwill και τη φωτογράφηση ο Γιάννης Μπουροδήμος.

παράδοση με παραλλαγές. εδώ το ισλί με φιστίκι
ισλί με γέμιση φιστίκι – χωρίς ζάχαρη

Τα ισλί της Isle Deli μπορείτε να τα βρείτε, στον Μανδραγόρα, στο Olicatessen στη Θεσσαλονίκη ή να τα παραγγείλετε από το eshop του καταστήματος. Σύντομα θα τα βρίσκετε σε delicatessen σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο νέο παρασκευαστήριο της εταιρίας στα Μελίσσια. Περισσότερες πληροφορίες για το ισλί και την Isle Deli, θα βρείτε στον ιστότοπο της εταιρίας isledeli.gr.

Αν αναζητάτε άλλα καινοτόμα προϊόντα, δείτε κι αυτό!

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.