Η Μαύρη Κάλλα ή Ζαντεδέσκια – Η Μαύρη Καλλονή της Βεράντας μου, γράφει η Γιάννα

Η Μαύρη Κάλλα ή Ζαντεδέσκια – Η Μαύρη Καλλονή της Βεράντας μου, γράφει η Γιάννα

Μέχρι πριν λίγα χρόνια τη συναντούσαμε λευκή σε πολλές επαρχιακές αυλές εκεί γύρω στις ημέρες του Πάσχα γι΄αυτό και την μπερδεύουμε με τα κρίνα της Παναγίας. Κι όμως οι χρωματισμοί είναι πολλοί και αρκετά εντυπωσιακοί. Η δική μου βεράντα εδώ και ένα χρόνο φιλοξενεί μία μαύρη Κάλλα, την μαύρη μας καλλονή.

Η επιστημονική της ονομασία είναι Ζαντεδέσκια η Αιθιοπική Zantedeschia aethiopica και είναι πιο γνωστή με την ονομασία Κάλλα (Kalla Lilly). Αν και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο άρωμα η ομορφιά της είναι μοναδική με τις συμμετρίες που δημιουργεί. Προέρχεται από την Νότια Αφρική και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μόνο λίγο νερό ζητάει 1-2 φορές την εβδομάδα και φως αλλά όχι απαραίτητα ήλιο, για να διατηρήσει τα επιβλητικά φύλλα της όλο τον χρόνο.

Την προμηθεύτηκα πέρσι από την Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς κι ενώ όλο το χρόνο κάναμε παρέα με τα πράσινα φύλλα ξαφνικά εμφανίστηκε το πρώτο άνθος. Η μαύρη Κάλλα.


Η Μαύρη Καλλονή της Βεράντας μου


Άλλοι Χρωματισμοί

Η λευκή σύμβολο της Αγνότητας, το πασχαλινό λουλούδι

Σε μία φωτογράφηση με τηνιακές τυροπιτούλες

 


Διαβάστε περισσότερα

 

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.

Αφήστε μια απάντηση