You are currently viewing Τηγανίτες με αλεύρι ρεβιθιού Κομοτηνής

Τηγανίτες με αλεύρι ρεβιθιού Κομοτηνής

Τηγανίτες με αλεύρι ρεβιθιού 100% Κομοτηνής, με vegalina, φράουλες και γύρη.

Τα λατρεμένα pancakes με την προσθήκη από το αλεύρι ρεβιθιού της Κομοτηνής αποκτούν μία πιο έντονη “ξηροκαρπάτη” γεύση και αποτελούν ιδανική πρόταση για πρωινό, ειδικά για όσους επιθυμούν πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά χωρίς ζάχαρη.

αλεύρι ρεβιθιού
Τηγανίτες με αλεύρι ρεβιθιού – Στο εσωτερικό τους είναι αφράτες σαν σύννεφο

Η συνταγή

  • 1 μπανάνα – ιδανικά ώριμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού ILIONE
  • 1 κ.γ. κακάο Kakau
  • 1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 ιδέα αλάτι
  • 1/2 μπέικιν πάουντερ
  • για το γαρνίρισμα:
  • 1 κ.σ. #vegalina Kakau
  • 3 φράουλες
  • 1 κ.γ. γύρη

Η εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη μπανάνα πατώντας την με ένα πιρούνι
  2. Χτυπάμε το αυγό καλά και το προσθέτουμε στην πολτοποιημένη μπανάνα
  3. Προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα
  4. Αναμειγνύουμε το baking powder στο αλεύρι ρεβιθιού
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά και μόλις ροδίσει, αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  7. Σερβίρουμε και προσθέτουμε την πραλίνα, τη φράουλα και τη γύρη.

Το αλεύρι ρεβιθιού Κομοτηνής 100%

Το αλεύρι ρεβιθιού ILIONE είναι αλεσμένο σε παραδοσιακό νερόμυλο στη Ροδόπη. Η άλεση γίνεται σε αργό ρυθμό και σε χαμηλές θερμοκρασίες που επιτρέπουν στο αλεύρι να αναδείξει τα ιδιαίτερα αρώματα του καρπού και να κρατήσει αναλλοίωτα τα θρεπτικά του χαρακτηριστικά.

Επισκεφθείτε το επίσημο site για περισσότερες πληροφορίες: https://ilione.gr/

H vegalina

Άριστης ποιότητας πραλίνα φουντουκιού που παρασκευάζεται στην Ελλάδα με τρία μόνο υλικά: Φουντούκι, κακάο σκόνη και ζάχαρη καρύδας. Διαβάστε περισσότερα στο www.kakau.gr

Μια άλλη ιδέα με συνταγή χωρίς ζάχαρη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.