You are currently viewing Μεσογειακά ρεβίθια σαν Στραγάλια

Μεσογειακά ρεβίθια σαν Στραγάλια

Μια εναλλακτική πρόταση και μία πικάντικη συνταγή για μεσογειακά ρεβίθια σαν στραγάλια, σε μία συνταγή που αγγίζει την γαστρονομική ιστορία της Κομοτηνής.

Υλικά

  • 300γρ ρεβίθια Κομοτηνής
  • Καπνιστό μπούκοβο Αριδαίας
  • ooh mommy – mediterraenean umami Yiam

Εκτέλεση συνταγής για μεσογειακά ρεβίθια

  1. Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μαλακώσουν στο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι
  3. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, σε δυνατή θερμοκρασία, χωρίς νερό, να στεγνώσουν.
  4. Σβήνουμε με γενναία ποσότητα ooh mommy – mediterraenean umami Yiam
  5. Προσθέτουμε ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τόσο όσο χρειάζεται για να γυαλίσουν.
  6. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με καπνιστό μπούκοβο Αριδαίας.
  7. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Διευκρινήσεις

  • Το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς μαλακό, αλλά ευχάριστο. Αν θέλετε να γίνουν τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε λίγο στο φούρνο.
  • Καταναλώνονται σκέτα ως σνακ ή συμπληρώνουν οποιαδήποτε σαλάτα, τακος ή ανοιχτά σάντουιτς.
  • Ιδανική πρόταση για σνακ στον υπολογιστή ή στο διάβασμα

Επιλογή υλικών για μεσογειακά ρεβίθια

A) Το “ooh mommy – mediterraenean umami της Yiam” αποτελεί μία διαφορετική πρόταση της Yiam που όλοι έχουμε αγαπήσει (κι εγώ διπλά). Πρόκειται για ένα σύγχρονο άρτυμα, πιστό στα γαστρονομικά trends που αναζητούν την εμπειρία της γεύσης. Αντικαθιστά την προσθήκη αλατιού κατά το μαγείρεμα, δίνοντας ταυτόχρονα μία (και δύο και τρεις) επιπλέον πολυπλοκότητα στη γεύση. Ιδανική πρόταση για μαρινάρισμα κρεατικών, ταιριάζει υπέροχα σε όλα τα όσπρια και λαδερά, δίνει “νεύρο” – κοινώς umami, στις πράσινες σαλάτες.

B) Τα ρεβίθια που χρησιμοποίησα είναι ILIONE (έχω ξαναγράψει) και τα προτείνω γιατί είναι ελεγχόμενης καλλιέργειας και αρκετά συνεργάσιμα στο μαγείρεμα. Δεν χυλώνουν και δεν λασπώνουν.

με ρεβίθια Ilione

Γ) Καπνιστή πάπρικα Αριδαίας: Η παραγωγή είναι χειροποίητη και με τον παραδοσιακό τρόπο, καπνισμένη σε ξύλα οξιάς που δίνουν αυτό το ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Την προτιμώ πάντα, όπως και την αντίστοιχη πάπρικα, καθώς βαριέμαι να αγοράζω την ισπανική εκδοχή. Τη βρίσκω σε καλά ενημερωμένα deli.

Αλήθεια, εσείς δεν βαρεθήκατε να υποστηρίζετε άλλους λαούς μαγειρικά;

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.