Μια εναλλακτική συνταγή με tempeh ρεβιθιού με μελιτζάνες, ρύζι και πράσινη σαλάτα.
Το tempeh είναι είναι ένα παραδοσιακό ινδονησιακό φαγητό που παρασκευάζεται από σόγια η οποία έχει υποστεί ζύμωση με τη βοήθεια μύκητα.
Οι μυκοπρωτεΐνουχες τροφές (μυκοπρωτεΐνη/ fungal protein) θα μας απασχολούν όλο και περισσότερο. Αυτό θα συμβεί καθώς οι #vegan και #plantbased τροφές κατακτούν μεγαλύτερο ποσοστό στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου.
Εδώ, έχουμε την μοναδική επίσημα τυποποιημένη μορφή μυκοπρωτείνης, ελληνικής παραγωγής με ελληνικό ρεβίθι.
Η εταιρία Peace by Peas και ο δημιουργός της Stavros Karagilanis έχει κάνει αυτή την καινοτομία και χαίρομαι πάντα να συζητάω μαζί του.
Εσείς; Έχετε δοκιμάσει ελληνικό τέμπε;
Το θέμα των πρωτεϊνών είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα στο θέμα της διατροφής του ανθρώπου. Διαβάστε λοιπόν και αυτό: