You are currently viewing Tempeh Ρεβιθιού με μελιτζάνες, ρύζι και πράσινη σαλάτα

Tempeh Ρεβιθιού με μελιτζάνες, ρύζι και πράσινη σαλάτα

Μια εναλλακτική συνταγή με tempeh ρεβιθιού με μελιτζάνες, ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Το tempeh είναι είναι ένα παραδοσιακό ινδονησιακό φαγητό που παρασκευάζεται από σόγια η οποία έχει υποστεί ζύμωση με τη βοήθεια μύκητα.

Tempeh Ρεβιθιού

Οι μυκοπρωτεΐνουχες τροφές (μυκοπρωτεΐνη/ fungal protein) θα μας απασχολούν όλο και περισσότερο. Αυτό θα συμβεί καθώς οι #vegan και #plantbased τροφές κατακτούν μεγαλύτερο ποσοστό στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου.

Εδώ, έχουμε την μοναδική επίσημα τυποποιημένη μορφή μυκοπρωτείνης, ελληνικής παραγωγής με ελληνικό ρεβίθι.

Η εταιρία Peace by Peas και ο δημιουργός της Stavros Karagilanis έχει κάνει αυτή την καινοτομία και χαίρομαι πάντα να συζητάω μαζί του.

Εσείς; Έχετε δοκιμάσει ελληνικό τέμπε;

Tempeh ρεβιθιού με μελιτζάνες, ρύζι και πράσινη σαλάτα

Το θέμα των πρωτεϊνών είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα στο θέμα της διατροφής του ανθρώπου. Διαβάστε λοιπόν και αυτό:

10 + 2 εναλλακτικές πρωτεΐνες για τη διάσωση του πλανήτη.

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.