Tinos Food Paths 2019
Tinos Food Paths 2019

Tinos Food Paths 2019

Ξεκίνησε το Tinos Food Paths 2019 στους μύλους, στα αλώνια, στην Καλλονή… Ο μαγικός κύκλος της Ζωής!

Το Tinos Food Paths 2019 άνοιξε τα πανιά του και ξεκίνησε το ταξίδι του με δύο προορισμούς στο νησί της Τήνου.

Ένας προορισμός είναι η Παλαιά Ψαραγορά στην Χώρα του νησιού όπου μας έκαναν ποδαρικό  και μαγείρεψαν για εμάς οι αγαπημένοι μας Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Κουκιάσας και Άρης Βεζενές.

Ο κόσμος απόλαυσε τις γεύσεις που δημιούργησαν με τηνιακές πρώτες ύλες οι γνωστοί σε όλους μας chefs.

Το παραμύθι ενός βιωματικού οδοιπορικού ξεκινάει στον επόμενο προορισμό στην όμορφη Καλλονή στην ενδοχώρα του νησιού, με «κόκκινη κλωστή, δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…».

Η κόκκινη κλωστή μας οδηγεί στην διαδρομή που έχει χαραχτεί μέσα στο χωριό της Καλλονής, καθώς και στην εξοχή της: στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια.

Οι εκπλήξεις που μας περιμένουν στην διαδρομή είναι πολλές : «σκιάχτρα» που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολείων του νησιού, αναμμένους φούρνους που σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν που μας αφηγούνται οι άνθρωποι του χωριού με “αγελούδες” και άλλα ξωτικά.

Οι άνθρωποι της Καλλονής έχουν κάλλος, έχουν ομορφιά, έχουν καλοσύνη και αρετή θα το ανακαλύψετε στην επίσκεψή σας στο χωριό.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πάρτι έναρξης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαίου στην Παλαιά Ψαραγορά η οποία μεταμορφώθηκε στο μεγαλύτερο Aegean Cocktails Pop Up Bar στο πλαίσιο του 3ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από την Diffords Guide που συμβαίνει αυτή την ώρα στην Τήνο.

Κορυφαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό μας επισκέφθηκαν και δημιούργησαν εντυπωσιακά  cocktails με ελληνικές πρώτες ύλες.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Tinos Food Paths μέχρι την Κυριακή 19 Μαίου στο νησί της Τήνου, να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις και να βιώσετε τον μαγικό κύκλο της ζωής που δημιουργήσαμε στην ενδοχώρα του νησιού.

Για να μην χάσετε την συνέχεια:  To πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Tinos Food Paths 2019

Για να ξέρετε τι έχετε χάσει μέχρι τώρα παίρνοντας μια μικρή γεύση από Τήνο στις μέρες του Food Paths 2019:

 

Αφήστε μια απάντηση