Περπατάς αμέριμνος στην Βασ. Σοφίας στο Μαρούσι και πέφτεις κυριολεκτικά πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που έχει κλείσει το πεζοδρόμιο. Μα τι περιμένουν στην ουρά; Κουλούρια τους μοιράζουν; Ε, προφανώς!
Είναι οι Κουλουράδες που ζυμώνουν γνήσιο κουλούρι Θεσσαλονίκης από το 1959 χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά:
Αλεύρι, αλάτι, λάδι, μαγιά, νερό, σουσάμι, ζάχαρη και … αγάπη!
Πρόκειται για μία νέα αλυσίδα καταστημάτων που ξεκίνησε από τον Πειραιά και απλώνεται δυναμικά σε όλη την Αττική. Αν και η επιχείρηση είναι νέα, η βάση τους στηρίζεται σε δύο αρτοποιούς με βαθιές γνώσεις που φροντίζουν για τις τελικές συνταγές και την άριστη ποιότητα των υλικών.
Φουρνίσματα και ξεφουρνίσματα σε έναν πεντακάθαρο και μικρό, ζεστό χώρο όπου όλο το προσωπικό εξυπηρετεί φορώντας στολές, γάντια και το πιο ζεστό χαμόγελο.
Μέγεθος που χωράει οριακά στη χάρτινη σακούλα του φούρναρη, πλούσιο σε γευστικό σουσάμι, καλοψημένο, τραγανό στο εξωτερικό του και αφράτο στο εσωτερικό του. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης όπως πρέπει δηλαδή.
Στις βιτρίνες τους θα βρεις εκτός από το κλασσικό κουλούρι Θεσσαλονίκης μία μεγάλη ποικιλία γευστικών συνδυασμών.
- Σταφίδα, Κανέλα, γαρίφαλο
- Πραλίνα σκέτη ή/και με μπισκότα Oreo ή/και με κάστανο ή/και με αγριοκέρασο
- Τυρί Φιλαδέλφεια
- Μήλο, Κανέλα
- Γκούντα με μπέικον
- Χαλβά με ταχίνι
Αν συναντήσεις ένα κουλουράδικο στον δρόμο σου μην το προσπεράσεις. Μπες και διάλεξε ένα οποιοδήποτε κουλούρι από την μεγάλη ποικιλία που θα βρεις στις βιτρίνες του. Θα σου κοστίσει μόλις 0,50€ αν είναι κλασσικό ή μέχρι 1,50€ αν είσαι πιο λιχούδης ή απαιτητικός και επιλέξεις αυτό με την πραλίνα και το κάστανο ή με την πραλίνα και το αγριοκέρασο.
Στα “φραντζολάκια ψυγείου” θα βρεις μερακλίδικους συνδυασμούς με λουκάνικο ή παστράμι ή γραβιέρα και ψαρονέφρι ριγανάτο που δεν ξεπερνάνε τα 2,00€ και έχουν εγγυημένη ποιότητα από την παραδοσιακή αλλαντοποιία ΑΒΑΚΙΑΝ.
ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία πώλησης επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις.
www.facebook.com/koulourades.gr