You are currently viewing Cocoowa Wild Chocolate – Σοκολάτες για όσους ξέρουν

Cocoowa Wild Chocolate – Σοκολάτες για όσους ξέρουν

Η σοκολάτα είναι σέξι· νοσταλγική· αντικείμενο φαντασίας για παιδιά…και μεγάλα παιδιά!” Ο Γιώργος Ζαρζώνης, δημιουργός της Cocoowa Wild Chocolate είναι καλλιτέχνης. Γενικά! Είναι δημιουργικός σε όλα τα επίπεδα, έχει κοφτερό μάτι φωτογράφου, ταλέντο ζωγράφου, καρδιά μάλαμα και πάθος με τη σοκολάτα. Τόσο μεγάλο πάθος που βάλθηκε να μας τρελάνει στην 3η Gourmet Exhibition.

Σοκολάτες Cocoowa

Είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια από τον Αλέξη Στεφανίδη, ιδρυτή του Olicatessen πιο ντελικάτου παντοπωλείου της Θεσσαλονίκης αλλά περίμενα με αγωνία τη στιγμή που θα τον ανακαλύψω μόνη μου.

Cocoowa Wild Chocolate

Εκτίμησα την ποιότητα της πρώτης ύλης του – Άριστη για τα Ελληνικά δεδομένα, απόλαυσα τους έξυπνα δουλεμένους συνδυασμούς και εντυπωσιάστηκα με τη συσκευασία. Α΄ με τόνο σε όλα του!

Οι συνδυασμοί είναι αρκετοί. Με σπόρους κάνναβης που βρίσκονται στα πάνω τους αυτή την εποχή, με καραμέλα και maca από το μακρινό Περού, με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μέλι, με lemongrass, με τσάι matcha, με δεντρολίβανο και μαστίχα Χίου, με καπνιστό ρούμι, με Cognac, με καβουρντισμένους κόκκους καφέ Arabica, με πατατάκια.

Στο συνδυασμό της καραμέλας ή στα πατακάκια χρησιμοποιεί σοκολάτα γάλακτος με περιεκτικότητα από 32% έως 36% κακάο. Το ποσοστό του κακάο ανεβαίνει σταδιακά και ανάλογα τους γευστικούς συνδυασμούς, ώσπου φτάνει στο 90% δημιουργώντας μία άριστη πλάκα σοκολάτας, πλούσια σε αληθινό κακάο με πολυδιάστατη γευστική παλέτα. Έρωτα την ονομάζει και έχει δίκιο.

Ωστόσο, λάτρεψα και ξεχώρισα πραγματικά τα λιλιπούτεια σοκολατάκια που κρύβουν μέσα τους ένα ολόκληρο κόκκο καφέ Arabica 100% – Double Espresso. Είναι τόσο καλά μελετημένη η αναλογία τους που μία μικρή μπουκίτσα, καλύπτει την ανάγκη του πρωινού καφέ. Ξυπνάει τις αισθήσεις και δίνει άμεσα ενέργεια στον οργανισμό σε συνδυασμό με τις γνωστές, ευεργετικές ιδιότητες του κακάο και του καφέ που λειτουργούν ταυτόχρονα και το καταλαβαίνεις στα πρώτα κιόλας λεπτά.

Πρώτα γεύεσαι στον ουρανίσκο πλούσιο αρωματικό κακάο, στη συνέχεια απολαμβάνεις την τραγανότητα του κόκκου – τόσο καλά δουλεμένη ώστε να μην βάζεις δύναμη στα δόντια για να σπάσει και στο τέλος μένεις με μία μακριά επίγευση που αμφιταλαντεύεται μεταξύ κακάο και καφέ για ώρα. Εξαιρετικό!

Συσκευασίες

Οι συσκευασίες είναι άριστες και έχουν ξεχωριστή ταυτότητα και παρουσίαση στο ράφι. Στις περισσότερες χρησιμοποιεί τις δικές τους φωτογραφίες στις οποίες αναφέρει το σημείο και την ώρα που τραβήχτηκαν. Καμαρώνει για όλες αλλά περισσότερο για τον ανιψιό του, που εμφανίζεται στην κίτρινη συσκευασία με την σοκολάτα με τα πατατάκια.

Gourmet Exhibition: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ για τη Σοκολάτα Movie, Cocoowa

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα βραβεία της 3ης Gourmet Exhibition εκτός από τις καρδιές μας κέρδισε όχι μία αλλά τρεις φορές.

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ για την Cocoowa – Black Honey
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ για την “Cocoowa – Chocolate Movie”.
  • Βραβείο ΚΟΙΝΟΎ στην κατηγορία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ για την “Cocoowa – Chocolate Movie”.

Τις σοκολάτες του Γιώργου Ζαρζώνη τις βρίσκεται στο κατάστημα Olicatessen, που βρίσκεται στα Λαδάδικα, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ 8, στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα:
Cocoowa.

Σχετικά με αυτό, εδώ!

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.