You are currently viewing Στην 3η Gourmet Exhibition ο παραγωγός είχε τον πρώτο ρόλο και λόγο.

Στην 3η Gourmet Exhibition ο παραγωγός είχε τον πρώτο ρόλο και λόγο.

Στην 3η Gourmet Exhibition ο παραγωγός είχε τον πρώτο ρόλο και λόγο, άλλωστε από την αρχή αυτό ήταν το ζητούμενο των διοργανωτών: Όλα τα φώτα να βρίσκονται γύρω από τον παραγωγό και μόνο!

Gourmet Exhibition 3
Γενική άποψη της 3ης Gourmet Exhibition

Οι πάγκοι των παραγωγών-εκθετών ήταν φωτισμένοι, ανοιχτοί και ίδιοι για όλους. Ξύλινα τραπέζια, στολισμένα με πολύχρωμα άνθη, ελιές και λεβάντες. Η απουσία των άσπρων, απρόσωπων κελιών που συνηθίζεται στις εκθέσεις ήταν εμφανής. Εδώ η φινέτσα έπαιζε σημαντικό ρόλο. Αυτή είναι και η θέση που πρέπει να έχουν τα Ελληνικά προϊόντα εκλεκτής ποιότητας. Φινέτσα και Delicatessen σε όλα τους!

3 η Gourmet Exhibition

Γευσιγνωσίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις

OLIVE BAR

Φέτος η Gourmet Exhibition δεν περιλάμβανε μαγειρικές επιδείξεις και αυτή ήταν μία σωστά μελετημένη κίνηση. Για 3 ολόκληρες ημέρες το πρόγραμμα της έκθεσης ήταν πλούσιο σε γευστικές δοκιμές που “έτρεχαν” παράλληλα σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Στο Olive bar, στο Deli Bar και στις Τράπεζες Γευσιγνωσίας στις οποίες πραγματοποιήθηκαν και θεματικές συζητήσεις με παραγωγούς.

Gourmet Exhibition αρ. 3
To Olive Bar της 3ης Gourmet Exhibition

Στο ισόγειο είχε στηθεί το γνωστό πλέον Olive Bar -που πρώτη φορά καθιέρωσε πριν 3 χρόνια η Gourmet Exhibition στο οποίο πραγματοποιήθηκαν γευσιγνωσίες των πιστοποιημένων ειδικών ελιάς και ελαιολάδων: Οδυσσέα Βλαβαχά, Μαρίας Κατσούλη, Κωνσταντίνου Τερτιβανίδη, Κικής Ζηνοβιάδου και Κυριακής Παναγιώτου.

Deli Bar

Gourmet Exhibition μπουροδήμος μπαλαφουτη
Διπλές σειρές στο Deli Bar
Gourmet Exhibition κοινό χαρούμενο
Γευσιγνωσία Βοτάνων στο Deli Bar

Για πρώτη φορά σε έκθεση, στήθηκε Deli Bar στο οποίο οι επισκέπτες, εφόσον είχαν κάνει κράτηση μπορούσαν να παρακολουθήσουν θεματικές γευσιγνωσίες για μέλι, σοκολάτα, μεζέδες, βότανα, αλλαντικά και αλείμματα. Εισηγητές ήταν ο Γιάννης Μπουροδήμος, η Σύλβια Κουμεντάκη και η Γιάννα Μπαλαφούτη.

Τράπεζες Γευσιγνωσίας

Gourmet Exhibition το τραπέζι των κριτών
ΝΑΙ στα χορτοφαγικά προϊόντα λέει η Ελένη Ψυχούλη.

Στην κλειστή αίθουσα παρουσιάσεων η Ελένη Ψυχούλη παρουσίασε τα Χορτοφαγικά προϊόντα, ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου τα προϊόντα της Λήμνου, η Ιωάννα Σταμούλου τα γλυκά του τόπου μας και η Αλεξάνδρα Ανθίδου τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης.

Συζητήσεις & Παρουσιάσεις

Οι γαστρονομικές συζητήσεις και οι προϊοντικές παρουσιάσεις ήταν μία προς μία μοναδικές. Η Μίνα Αποστολίδη ταξίδεψε από τις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τις λαχταριστές σοκολάτες της, ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου παρουσίασε το γαστρονομικό μονοπάτι της Λήμνου, η Μαρία Κατσούλη μας μίλησε για αρμονία ελαιόλαδου με Ελληνικά προϊόντα, η Φωτεινή Κλιάνη μίλησε για τα καλλυντικά με βρώσιμα υλικά, ο Χρήστος Κατσάνος για τις ιστορίες των παραγωγών, η Μαρία Αθανασοπούλου για τον γαστρονομικό τουρισμό. ο Σπύρος Πέγκας για το πώς μία πόλη γεννάει τουρίστες και ο Αντώνης Μωυσιάδης για τα βήματα μίας ολοκληρωμένης τυποποίησης. Στα highlights των ημερών σημειώνεται η παρουσία της διάσημης εκδότριας και food stylist Denise Vivaldo αλλά και η ανοιχτή συζήτηση για το τι ζητάει η Αμερική για το ράφι της με εισηγητή τον George Menzelo που ταξίδεψε από το μακρινό Los Angeles

Specialist Awards & Βραβεία Κοινού

Οι επισκέπτες μπορούσαν να ψηφίσουν το προϊόν της προτίμησής τους

Για πρώτη φορά στην Gourmet Exhibition προστέθηκε η ενότητα των βραβείων η οποία χωρίστηκε σε δύο βασικές υποενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορούσε βραβεία που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών και η δεύτερη ενότητα αφορούσε τη γνώμη του κοινού.

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία στην επίσημη σελίδα https://www.gourmetexhibition.com/el/public-awards/

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.