You are currently viewing Minas Handmade Chocolates – Μια Ελληνίδα στις Βρυξέλλες

Minas Handmade Chocolates – Μια Ελληνίδα στις Βρυξέλλες

επέστρεψα στην Αθήνα με δύο βαζάκια Minas Handmade Chocolates. Είχα ακούσει από πολλούς τα καλύτερα. Την γνώρισα, αγκαλιαστήκαμε, μιλήσαμε βιαστικά, χαμογελάσαμε η μία στην άλλη αρκετές φορές, ανταλλάξαμε ευχές, χαιρετηθήκαμε αλλά ποτέ δεν είχα γευτεί τις δημιουργίες της. Ούτε μία άκρη δεν είχα καταφέρει να δοκιμάσω από τις περιβόητες σοκολάτες, οπότε κυριολεκτικά τα έκρυψα όταν τα βρήκα στα ράφια του Olicatessen.

Handmade Chocolates mina apostolides
τα δύο αλείμματα σοκολάτας MINA Handmade Chocolates / A la Catalan και ChocoRola

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα είχα κρύψει για μένα. Ήθελα να τα χαρίσω στη μονάκριβή μου που ξέρω πόσο πολύ αγαπάει οτιδήποτε παράγεται από το κακάο, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από εκλεκτή ποιότητα πρώτων υλών. Το παιδί ξέρει!

Όταν περιγράφω σοκολάτες χρησιμοποιώ τον υπερθετικό ενώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενική… όσο μπορώ!. Γιατί τα σοκολατένια αλείμματα της Μίνας Αποστολίδη είναι ιδιαίτερα, ξεχωρίζουν όχι μόνο για την άριστη ποιότητα των υλικών ή την ιδέα, αλλά κυρίως για τη φινέτσα που κρύβεται μέσα στα γυάλινα βαζάκια.

Handmade Chocolates
Άλειμμα φουντουκιού με εκλεκτό κακάο, χωρίς πρόσθετα λιπαρά.

Η #ChocoRola με το κρυμμένο μήνυμα!

Η ChocoRola είναι μια κατηγορία από μόνη της. Είναι πονηρή! Παίρνω το βαζάκι από το ράφι, ταξιδεύει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στα χέρια ενός παιδιού που μόλις ξεβιδώνει με λαχτάρα το καπάκι μένει έκπληκτο και το αντικρίζει με μάτια ορθάνοιχτα. Ένα ολόκληρο φουντούκι βρίσκεται στο κέντρο. Σαν να του στέλνει μήνυμα προσωπικό. Μυστικό! “Καλώς ήρθες στον κόσμο της απόλαυσης” του λέει ψιθυριστά και ύστερα, με την πρώτη κουταλιά το μυεί στον κόσμο της πλούσιας γεύσης.

Handmade Chocolates by Mina
η ChocoRola δεν περιέχει γλουτένη και λακτόζη.

Πρόκειται για ένα άλειμμα φουντουκόπαστας από την Minas Handmade Chocolates με εκλεκτή ποιότητα κακάο σε ποσοστό 55%, περιέχει ελληνικό μέλι και είναι απαλλαγμένο από γλουτένη, λακτόζη και πρόσθετα λιπαρά. Έχει βελούδινη υφή, ελάχιστη γλύκα, πλούσια γεύση φρεσκοτριμμένου φουντουκιού με γήινες νότες κακάο και σχετικά μακριά επίγευση φουντουκιού. 100% γεύση και ποιότητα μαζί!

Η Μίνα εμπνεύστηκε το άλειμμα από τη σοκολάτα και την Καρπαρόλα, μια περιοχή φουντουκιών στην Ιταλία. Εξού και το λογοπαίγνιο Choco-Rola.

A la Catalan η Ευρωπαϊκή!

Handmade Chocolates greek olive oil
A la Catalan with Greek bio olive oil

Το άλειμμα A la Catalan είναι ιδιαίτερο, ντελικάτο. Έχει δικό του ξεχωριστό, γευστικό χαρακτήρα και φινέτσα. Εντελώς διαφορετικό στυλ και συνταγή σε σχέση με την ChocoRola. Έχει βελούδινη υφή, ευδιάκριτη αλλά ισορροπημένη αλμύρα από αληθινό ανθό αλατιού. Αν και περιέχει ελληνικό μέλι, μου αρέσει η απουσία της γλύκας γιατί απολαμβάνω το κακάο. Το βιολογικό ελαιόλαδο μπερδεύεται γευστικά με το κακάο δίνοντας νότες καραμέλας βουτύρου, εμφανίζεται ξαφνικά στη μέση της απόλαυσης και διαρκεί στα χείλη με επίγευση που κόβεται απότομα έτσι ώστε να αναζητάς μία κουταλιά ακόμα και μία ακόμα και μία ακόμα… Όσο γράφω και περιγράφω έχω αδειάσει το μισό βάζο. Ιδιοφυές!

Μίνα Αποστολίδη
Η Μίνα Αποστολίδη και οι σοκολάτες της στην 3η Gourmet Exhibition

Για τη Μίνα Αποστολίδη γνωρίζω ελάχιστα αλλά οι φίλοι της μου έχουν πει πόσο γλυκός, υπέροχος και δημιουργικός άνθρωπος είναι. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, μετανάστευσε στο Βέλγιο, τόλμησε να αναμετρηθεί με τους Βέλγους σοκολατιέ, πρόσθεσε στις δικές της ιστορίες τα αγαπημένα της υλικά από την Ελλάδα και από ότι φαίνεται τα κατάφερε!

Για τις σοκολάτες της δεν γνωρίζω πολλά. Τις βρήκα στην 3η Gourmet Exhibition και έπειτα στο Olicatessen της Θεσσαλονίκης. Άκουσα για μία διάσημη Σεχραζάτ, μια λαχταριστή σοκολατένια γκοφρέτα που περιέχει ταχίνι αλλά δεν κατάφερα να δοκιμάσω. Αφήνω την εκκρεμότητα για να επανέλθω.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μίνα και τις σοκολάτες της μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της http://www.minachocolate.com

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.