Η πρωτοβουλία Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, είναι ένα πρωτοποριακό πολυετές πρόγραμμα στην Ελλάδα. Άξονας του είναι ο πρωτογενής τομέας και στόχος του η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον Αγροδιατροφικό τομέα.
Η πρωτοβουλία Νέα Γεωργία για την Νέα Γενιά διοργανώνει Toolkit Event με θέμα:
Πρωτογενής Τομέας & Μεταποίηση: Από την ιδέα στο ράφι!
Aνάπτυξη τοπικά παραγόμενων προϊόντων με σύγχρονες πρακτικές και έμφαση στην καινοτομία.
Εισηγήτρια: Γιάννα Μπαλαφούτη / Δημιουργός προϊόντων, Καθηγήτρια γαστρονομίας
Ένα ολοκληρωμένο προϊόν πρέπει να είναι καινοτόμο και να αφηγείται μία ιστορία. Να αξιοποιεί τα αγαθά του τόπου, να σέβεται το περιβάλλον αλλά τις διατροφικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Για να υλοποιηθεί θα πρέπει να ακολουθήσει αυστηρά τα μοντέλα ανάπτυξης, να τηρεί τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Στο session θα εντοπίσουμε την καινοτομία και θα μελετήσουμε τις διατροφικές τάσεις στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη.
Case Study: Τυποποίηση προϊόντων Μανιταριών και Τρούφας.
Ομιλητής: Ελευθερία Παπακώστα, Υπεύθυνη Λειτουργίας.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών
Προσπάθεια για Εξαγωγές τυποποιημένων προϊόντων και συχνά λάθη.
«Το παράδειγμα του ελαιόλαδου.»
Εισηγητής: Γιάννης Καρβέλας / Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Paratus Europe Ltd.
Ένα αγροτικό προϊόν προς εξαγωγή πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα. Πόσο σημαντική είναι η σημασία της οργανοληπτικής αξιολόγησης των τροφίμων και πόσο μας βοηθά να επιλέξουμε την χώρα στόχο ή να ενισχύσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.
Σωστή οργάνωση για τη συμμετοχή σε εκθέσεις και διαγωνισμούς καθώς και οι προϋποθέσεις για δημιουργία επισκέψιμων μονάδων και οργάνωση γευσιγνωσιών.
Gisemi HUB
Βαλκάνου 6, Τρίκαλα Θεσσαλίας, ΤΚ 42100
άλλα άρθρα σαν αυτό, εδώ