You are currently viewing Το Olicatessen φέρνει στην Ελλάδα το αυθεντικό aceto balsamico του Massimo Bottura

Το Olicatessen φέρνει στην Ελλάδα το αυθεντικό aceto balsamico του Massimo Bottura

To Olicatessen είναι το πιο ενημερωμένο σύγχρονο εδεσματοπωλείο – μπακάλικο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που χάρη στα ψηφιακά μέσα μπορεί να στέλνει σε όλο τον κόσμο τα πιο εκλεκτά προϊόντα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών – και όχι μόνο.

Η ομάδα του Olicatessen βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των πιο εκλεκτών προϊόντων, εντός και εκτός Ελλάδας. Για την αναζήτηση της άριστης ποιότητας ταξιδεύει, ερευνά, αξιολογεί και ελέγχει όλα τα στάδια κατά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων. Μια από τις πιο σημαντικές πρόσφατες ανακαλύψεις είναι αυτή των αυθεντικών βαλσάμικων της Modena και μάλιστα με την υπογραφή του κορυφαίου, σε παγκόσμιο επιπέδο, chef Massimo Bottura.

H Αναβίωση της Villa Manodori

Το όνομα Villa Manodori προέρχεται από ένα κτήμα του 16ου αιώνα που βρίσκεται στην επαρχία της Μόντενα. Εκεί, στο κτήμα Estensi τα μεγάλα γλέντια, έπειτα από το κυνήγι, είχαν γίνει έθιμο και το περίφημο aceto balsamico τους προσφερόταν ως χωνευτικό στο τέλος κάθε γεύματος.

Ο σεφ Massimo Bottura είναι πολύ περήφανος για τις γαστρονομικές παραδόσεις και τα προϊόντα της Μόντενα γι αυτό και τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έχει δεσμευτεί για την αναβίωση του ευγενούς παρελθόντος της οξοποιίας Villa Manodori.

O chef Massimo Bottura

Το Osteria Francescana είναι το μοναδικό ιταλικό εστιατόριο με την υψηλότερη βαθμολογία τα τελευταία 7 χρόνια, γεγονός που εδραιώνει τη θέση του Massimo Bottura ως την ηγετική – φιγούρα των σύγχρονων Ιταλών σεφ.

Από το ξεκίνημα το 1995, η Osteria Francescana είχε εξοικειωθεί με τις βραβεύσεις. Το 2002 κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin, το δεύτερο αστέρι το κέρδισε τέσσερα χρόνια αργότερα και το τρίτο το 2011. Το 2009 μπήκε στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (The World’s 50 Best Restaurants) και χαρακτηρίστηκε ως ο «υψηλότερος ορειβάτης», κατακτώντας κατευθείαν το #13. Το 2010 ανέβηκε στην 7η θέση του top 10 και το 2011 σκαρφάλωσε στην κορυφαία 5άδα, όπου και παρέμεινε έως σήμερα.

Τα προϊόντα

Aceto Balsamico Artigianale

Olicatessen
Artigianale

Αυτό το προσεκτικά παρασκευασμένο βαλσαμικό ξίδι και ονομάζεται απλώς «Artigianale».

Το Villa Manodori Aceto Balsamico Artigianale είναι ένα ισορροπημένο και ευέλικτο άρτυμα που δημιουργήθηκε μέσω ενός δημιουργικού μείγματος βαλσαμικών ξυδιών διαφόρων ηλικιών το οποίο ως αποτέλεσμα αποδίδει ένα βαλσαμικό με σκούρο πλούσιο χρώμα, έντονο άρωμα και σιροπιαστή σύσταση.

Το Artigianale έχει σχεδιαστεί για να κρατά τη θερμότητα του μαγειρέματος χωρίς να πικρίζει. Είναι ένα γλυκό και πυκνό άρτυμα που προσφέρει πληθωρική γεύση και προσθέτει ιδιαίτερα πλούσια συνοχή σε σάλτσες και μαρινάδες

Αγοράστε το εδώ: https://olicatessen.gr/product/villa-manodori-balsamiko-xudi-artigianale/

Aceto Balsamico Dark Cherry

Dark Cherry

Το Villa Manodori Dark Cherry είναι μια άλλη έκφραση του εξαιρετικού ταλέντου του Massimo Bottura να αναδεικνύει τα καλύτερα συστατικά.

Το Dark Cherry συνδυάζει τη μοντενέζικη παράδοση του aceto balsamico με την πολύτιμη παραγωγή βύσσινου στη Vignola. Πλούσιο και παχύρρευστο, όπως το Artigianale, αλλά παλαιωμένο σε σκούρο ξύλο κερασιάς, το Villa Manodori Dark Cherry Balsamico γλασάρει τέλεια κυνήγι, χοιρινό και πάπια. Αυτό είναι ένα balsamico για τους λάτρεις του κερασιού.

Αγοράστέ το εδώ: https://olicatessen.gr/product/villa-manodori-balsamiko-xudi-dark-cherry/

Aceto di Barolo

Παράγεται από την προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (D.O.C.G.) ποικιλία Barolo και σύμφωνα με το παραδοσιακό σύστημα παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια.

Ένα εξαιρετικό προϊόν υψηλής ποιότητας, όμορφα διαυγές και φωτεινό, με ωραίες κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Το έντονα όξινο άρωμά του και τα διακριτά χαρακτηριστικά της γεύσης του θυμίζουν το σώμα και τις ιδιαιτερότητες του κρασιού με το οποίο παράγεται.

Αγοράστέ το εδώ: https://olicatessen.gr/product/villa-manodori-palaiomeno-xudi-barolo/

Aceto Balsamico Bio

Το Villa Manodori Organic Balsamico αποτελεί μία πληθωρική εμπειρία απλότητας.

Είναι Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν από τον φορέα ICEA της Ιταλίας και έχει παραχθεί μέσω μιας μοναδικής διαδικασίας αποκλειστικά για τη Villa Manodori καθώς το έντονο άρωμα και η αρμονική γεύση του δεν δημιουργήθηκαν μέσω της παλαίωσης σε ξύλινο βαρέλι.

Τα βιολογικής καλλιέργειας σταφύλια Trebbiano που έχουν μετατραπεί σε μούστο και η έντεχνη ανάμειξη με ξίδι από βιολογικά σταφύλια Chianti αποτελούν ένα συμπληρωματικό βιολογικό ταίρι του Villa Manodori artigianale balsamico.

Αυτό το μη φιλτραρισμένο βιολογικό balsamico έχει μοναδική ρουστίκ γεύση και υφή.

Αγοράστέ το εδώ: https://olicatessen.gr/product/villa-manodori-balsamiko-xudi-bio/

Gianna Balafouti

Η Γιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γραφιστική επικοινωνία και έχει πιστοποίηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Εργάστηκε 12 χρόνια στο ψηφιακό μάρκετινγκ και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην παραγωγή καινοτόμων εδεσμάτων για 11 χρόνια. Είναι εκπαιδεύτρια γαστρονομίας και διδάσκει μαγειρική ιδέα και ανάπτυξη προϊόντος. Ο κόσμος της κινείται συνεχώς γύρω από τη μονάκριβη Νεφέλη.